Automoto

Važnost blatobrana za auto

Možda na prvi pogled se čine kao beznačajni dio auta, blatobrani su ipak koristan dodatak. Imaju ga svi automobili i nalaze se smješteni oko svakog kotača te sprječavaju da blato ostane ispod njih. Kada ih automobili ne bi posjedovali, blato koje se nakupi na kotačima tijekom vožnje bi letjelo posvuda te bi tako moglo oštetiti druge automobile, ali i pogoditi sve ostale koji se zateknu u blizini auta.

Pripazite na sve tekućine u automobilu

Kako bi automobil optimalno funkcionirao, potrebno je da svi sustavi u njemu optimalno rade. Tako je potrebno redovito provjeravati sve te sustave, a pogotovo je važno pazite na razne tekućine u autu, kao što su rashladna tekućina i druge. One služe za puno toga: od održavanja optimalne temperature, rashlađivanja, pomoći pri kočenju, pranja stakala itd. Iako se možda na prvi pogled čini da one nisu toliko bitne za funkcioniranje cijelog sustava, ipak nije tako. Zato ako svake godine radite redoviti servis na autu, svakako zatražite od automehaničara da vam provjeri i njihovo stanje. A sve kako bi vam automobil dugo …

Pripazite na sve tekućine u automobilu Pročitajte više »

Tipski tekstilni tepisi za auto

Briga o čistoći vozila iznutra

Kao što je važno brinuti se o vanjskom izgledu i očuvanosti automobila, što u posljednje vrijeme ima velik utjecaj i na cijenu automobila prilikom njegove prodaje, vrlo je važno brinuti se i o očuvanosti unutrašnjosti.  Osim očuvanosti sjedala, plastike i ostalih dijelova u unutrašnjosti automobila, važno je očuvati i pod automobila. Tepisi su stoga važan dio unutrašnjosti svakog automobila zbog čega bi i cijena automobila prilikom prodaje mogla biti značajno veća. Ukoliko su tepisi u automobilu korišteni prilikom svake vožnje te održavani, vaš automobil će uvijek izgledati dobro i očuvano.

Lakše održavanje auta s gumenim tepisima

Svi koji su se susreli s kupovinom ili prodajom rabljenog automobila znaju koliko je za prodaju ili kupnju automobila važno njegovo stanje, ali i način na koji je automobil bio prethodno održavan. U prvom redu se ovo odnosi na stanje tepiha i poda automobila, a zatim i na sjedišta i ostale dijelove unutrašnjosti automobila. 

Klima u automobilu je spas u ljetnim mjesecima

Srećom, danas je klima u autu postala gotov standardan dodatak i mnogi vozači su već zaboravili da tako nije bilo prije nekoliko desetaka godina. U samim počecima bila je uglavnom rezervirana za vozače nešto luksuznijih automobila.

Uklonite manja oštećenja i nedostatke uz poliranje auta

Automobili su podložni raznim oštećenjima koja mogu nastati uslijed vožnje ili dok su parkirana negdje uz cestu. Vrlo su česta oštećenja uzrokovana kamenčićima koji naletom vjetra mogu oštetiti vaše vozilo. Tu je obično riječ o manjim oštećenjima na limu koja se mogu popraviti uz pomoć sredstava za poliranje auta. 

Auto kozmetika je bila luksuz u prošlosti

U prošlosti su se proizvodi za njegu automobila, odnosno auto kozmetika, smatrali velikim luksuzom, a samim tim i bespotrebnim dodatkom. Ipak, u novije vrijeme to se promijenilo pa je sve veći broj ljubitelja automobila i dobrog izgleda istih počeo kupovati ove proizvode. Danas je na tržištu velik broj takvih proizvoda, a neka općenita podjela je na auto kozmetiku za unutrašnjost i za vanjski dio automobila.

Honda je poznato ime u moto svijetu

Kada vrijeme zatopli, na cestama se može vidjeti sve više motocikala. Njihovi vozači jedva čekaju da što prije mogu krenuti u vožnju na svojim limenim ljubimcima na dva kotača. Postoje brojni proizvođači, ali jedno od imena se često ističe, a to je Honda. Oni već dugi niz godina proizvode vrlo kvalitetne modele motocikala i moto opreme. Vrlo su popularni i u svijetu utrka, a za to je zaslužan poseban dio tvrtke, Honda racing, osnovan 1982.g.

Ne čekajte s izmjenom rezervoara goriva u autu

Nemojte voziti s manjkom goriva Jedna od stvari koje stručnjaci često napominju vezano je uz vožnju automobila na rezervi goriva, odnosno kada ga je ostalo još vrlo malo. Rezervoari goriva u autu se cijelo vrijeme prazne i dopunjuju i za njih nije dobro ako se često isprazne gotovo do kraja. Naime, na njihovom dnu se uvijek nalazi određeni talog goriva. I ako često potrošite gotovo svo gorivo prije nego ga ponovo ulijete, taj talog može se vremenom začepiti filtre i pumpu goriva. 

Scroll to Top