Archives for Automoto

Nosači za bicikle su oprema svakog biciklista

Iako je vožnja bicikla po cestama dozvoljena, mnogi je smatraju nesigurnom i opasnom. Osim toga, biciklisti vožnjom na cesti mogu ometati promet, te zbog toga radije biraju vožnju po biciklističkim stazama. Nosači za bicikle dodatna su oprema za svakog ljubitelja biciklizma ili obitelji koji vole vikende provoditi u prirodu. Na njih ovisno o modelu može se montirati nekoliko bicikala, a razlikuju se i prema načinu na koji su montirani na vozilu. Na pitanja kakve sve vrste postoje, kako ih postaviti na automobil i gdje se nosači za bicikle mogu kupiti donosimo odgovore u nastavku.

…more »

Krovne kutije olakšavaju putovanje s puno stvari

Česta obiteljska putovanja i malen prtljažnik loša su kombinacija, pogotovo putujete li na duže vrijeme. Iako konzervativno pakiranje i nošenje samo najbitnijih stvari može biti dobra taktika neko vrijeme, prije ili kasnije nedostatak prostora uzrokovat će probleme koje nećete moći riješiti smanjenjem prtljage. 

…more »

Ovjes osigurava udobnost pri vožnji

Neke osnovne funkcije auto ovjesa

Ako se pitate koji dijelovi osiguravaju vožnju u željenom smjeru, odgovor je vrlo jednostavam, naime za to je zaslužan ovjes automobila. Uz to, ovjes osigurava udobnost pri vožnji zato što na sebe preuzima sve sile i vibracije. Svi znamo kakve su nam ceste, odnosno koliko su loše na pojedinim dionicama. Upravo za vožnju po njima, kada dolazi do brojnih vibracija, automobilski ovjes pomaže smanjiti ih ili u potpunosti eliminirati.

…more »

Najam autodoma za putovanje

Većina ljudi prilikom kupnje automobila gleda da kupi što manji i isplativiji auto za svakodnevne vožnje. Upravo zbog toga najam autodoma za putovanja je najbolja opcija. Kako biste izbjegli gužvanje s prtljagom u automobilu, te plaćanje smještaja, možete se odlučiti za ovo rješenje. U daljnjem tekstu pročitajte nekoliko savjeta za najam autodoma, te koje su prednosti za ovakvog tipa putovanja.

…more »

Žarulje H7 LED za sigurnu vožnju

LED tehnologija unazad nekoliko godina postaje je broj jedan u svijetu u raznim poljima rasvjete. Upravo zbog toga i u automobilskoj industriji LED tehnologija postaje standard, od vanjskog osvjetljenja automobila, pa sve do unutrašnjosti ili animacije žmigavca kod novijih automobila. Svemu tome LED žarulje mogu zahvaliti svojim odličnim karakteristikama, te s punim pravom možemo reći da je LED tehnologija trenutno jedan od najboljih oblika rasvjete, kako na cesti, tako i u kući.

…more »

Kvalitetni amortizeri Monroe Reflex za ugodnu vožnju po svakom terenu

Čak i da niste ljubitelj automobila, sigurno ste čuli za riječ amortizer. Amortizeri se svako malo spominju, a njihova je primjena izuzetno široka i povezana je i uz automobile, i uz industriju, i uz neke znanosti: prvenstveno fiziku. Definicija amortizera kaže da je to naprava koja se koristi na vozilima i strojevima, a njena je uloga da smanji vibracije i ublaži udarce i druge štetne pokrete koji bi mogli smanjiti kvalitetu nekog stroja, vozila ili mehanizma.

Amortizeri mogu biti različiti, a najčešće se javljaju u oblicima opruga, gibnjeva, različitih uložaka, hidrauličnih i pneumatičnih uređaja. Danas se znanost okreće i korištenju elektromagnetskih strojeva! U današnjem tekstu glavna tema su amortizeri Monroe Reflex o kojima imate u nastavku pročitati štošta!

…more »

LED žarulje za auto pružaju vozaču veliku prednost u vožnji

Ako postoji dio opreme za auto koja vam može pružiti dodatnu sigurnost to su svakako automobilske žarulje. One su izvrstan način za povećanje sigurnosti tijekom vožnje, posebice po zimi, noću i u situacijama kada je slabija vidljivost na cestama.

Većina novih automobila proizvodi se s ugrađenom LED rasvjetom, koja je idealno ukomponirana u auto, ali to ne znači da i vaš auto ne može doživjeti makeover u obliku LED žarulja za auto.

…more »

Zupčasti remen je vrlo bitan dio automobila

Automobili su sastavljeni od brojnih dijelova, a pravilno funkcioniranje svih tih dijelova zajedno omogućava kvalitetan rad automobila. Neke od tih dijelova možemo vidjeti, no puno je veći broj onih malih dijelova koji su sakriveni duboko u unutrašnjosti automobila. Za neke možda niste nikad ni čuli, ili ćete čuti tek kada vam se pokvare i auto mehaničar vas obavijesti da je potrebna zamjena. Jedan od takvih dijelova je i zupčasti remen. Mnogi ne znaju puno o njemu, ali znaju da će kad tad biti potrebna njegova zamjena. …more »

Krovni nosači – prijatelj putovanja

Krovni nosači su funkcionalna automobilska oprema uz koju možete doživjeti prave i istinske blagodati putovanja. Oni će se pobrinuti da sa sobom povezete baš sve ono što vam treba i da budete apsolutno spremni za sve avanture u koje ste se odlučili upustiti.
Uz krovne nosače nema više gužve u vozilu ili prtljažniku vozila i nervoze koju izaziva nered nagomilanih stvari tijekom putovanja. Željenu prtljagu postavite na krov vozila i uživajte u prostranosti vašeg automobila.

…more »

Motorno ulje brine se za vaš motor, stoga birajte kvalitetno!

Kada spomenemo održavanje automobila ili bilo kojeg drugog motornog vozila, motorna ulja brinu se za svaki dio vaših motora. Odabir kvalitetnog, te redovna zamjena ulja, prvi je korak u održavanju motora. Kako bi se zadovoljile potrebe svih motora, danas su u ponudi različita motorna ulja visokih kvaliteta, od kvalitetnih ulja koja se koriste za stare dizelske motore, do dizelskih motora s turbo punjačem ili najnovijih dizelskih motora s modernim ubrizgavanjem.

…more »

1 2 3