Automoto

LED lampe za auto

Širok izbor LED lampi za auto

U trgovinama s autoopremom danas se nudi široki izbor svih različitih proizvoda. Neki od tih proizvoda spadaju u potrošne, odnosno u one koje ćete povremeno morati mijenjati. Među takve proizvode spadaju i razna rasvjetna tijela, kao što su lampe koje se s vremenom potroše i potrebno ih je zamijeniti. Iako se na mnogim starijim modelima auta još uvijek često nalaze halogene lampe, LED tehnologija se probila i u automobilsku industriju. Zbog toga noviji modeli danas sve češće imaju LED lampe za auto koje su se pokazale kao bolje rješenje pa se često upravo one traže u specijaliziranim trgovinama s autoopremom.

motocross kacige

Motorcross kacige kao zaštita i pokazatelj identiteta

Motocross je vrsta sporta na motociklima čiji je naziv nastao kombinacijom riječi motorcycle i Cross Country. Kao što mu samo ime govori, za razliku od utrka po cesti, natjecatelji se u ovom sportu natječu vozeći se po neravnim, brdovitim, a često i opasnim terenima.  Vozila, kao i motocross kacige oblikovana su posebno za svrhu natjecanja. Takva oprema nije namijenjena za vožnju u javnom cestovnom prometu, ali zahvaljujući tome, natjecatelji imaju mogućnost pokazati svoj osobni identitet kroz dizajn motocross kaciga i vozila.

Najgori dio svakog putovanja

Kada je riječ o putovanjima, svima najdraži dio je planiranje putovanja te dolazak na željenu destinaciju. Ipak, ono što prethodi samoj destinaciji svakako je i pakiranje. Upravo je to vrlo često jedna od najtežih i najizazovnijih aktivnosti kojima se mnogi moraju baviti prije puta, posebno ukoliko se radi o putovanju automobilom. S obzirom da je ono, koliko god velik automobili imali vrlo izazovno, vrlo često dolazi do toga da u prtljažniku na postoji dovoljno prostora za sve ono što ste vi spakirali i želite ponijeti na put. 

Ne štedite na motorističkim kacigama

U posljednjih nekoliko godina bavljenje motociklizmom postalo je vrlo popularno, no s obzirom na to da je motociklizam vrlo opasan sport kod kojeg ozljede najčešće imaju kobne posljedice, vrlo je važno zaštititi se na adekvatan način. Zato je posjet trgovinama moto opremom obvezan korak koji moraju obaviti svi motociklisti kako bi se mogli uputiti na svoj put. 

Važnost blatobrana za auto

Možda na prvi pogled se čine kao beznačajni dio auta, blatobrani su ipak koristan dodatak. Imaju ga svi automobili i nalaze se smješteni oko svakog kotača te sprječavaju da blato ostane ispod njih. Kada ih automobili ne bi posjedovali, blato koje se nakupi na kotačima tijekom vožnje bi letjelo posvuda te bi tako moglo oštetiti druge automobile, ali i pogoditi sve ostale koji se zateknu u blizini auta.

Pripazite na sve tekućine u automobilu

Kako bi automobil optimalno funkcionirao, potrebno je da svi sustavi u njemu optimalno rade. Tako je potrebno redovito provjeravati sve te sustave, a pogotovo je važno pazite na razne tekućine u autu, kao što su rashladna tekućina i druge. One služe za puno toga: od održavanja optimalne temperature, rashlađivanja, pomoći pri kočenju, pranja stakala itd. Iako se možda na prvi pogled čini da one nisu toliko bitne za funkcioniranje cijelog sustava, ipak nije tako. Zato ako svake godine radite redoviti servis na autu, svakako zatražite od automehaničara da vam provjeri i njihovo stanje. A sve kako bi vam automobil dugo …

Pripazite na sve tekućine u automobilu Pročitajte više »

Tipski tekstilni tepisi za auto

Briga o čistoći vozila iznutra

Kao što je važno brinuti se o vanjskom izgledu i očuvanosti automobila, što u posljednje vrijeme ima velik utjecaj i na cijenu automobila prilikom njegove prodaje, vrlo je važno brinuti se i o očuvanosti unutrašnjosti.  Osim očuvanosti sjedala, plastike i ostalih dijelova u unutrašnjosti automobila, važno je očuvati i pod automobila. Tepisi su stoga važan dio unutrašnjosti svakog automobila zbog čega bi i cijena automobila prilikom prodaje mogla biti značajno veća. Ukoliko su tepisi u automobilu korišteni prilikom svake vožnje te održavani, vaš automobil će uvijek izgledati dobro i očuvano.

Lakše održavanje auta s gumenim tepisima

Svi koji su se susreli s kupovinom ili prodajom rabljenog automobila znaju koliko je za prodaju ili kupnju automobila važno njegovo stanje, ali i način na koji je automobil bio prethodno održavan. U prvom redu se ovo odnosi na stanje tepiha i poda automobila, a zatim i na sjedišta i ostale dijelove unutrašnjosti automobila. 

Klima u automobilu je spas u ljetnim mjesecima

Srećom, danas je klima u autu postala gotov standardan dodatak i mnogi vozači su već zaboravili da tako nije bilo prije nekoliko desetaka godina. U samim počecima bila je uglavnom rezervirana za vozače nešto luksuznijih automobila.

Scroll to Top