Motorno ulje brine se za vaš motor, stoga birajte kvalitetno!

Kada spomenemo održavanje automobila ili bilo kojeg drugog motornog vozila, motorna ulja brinu se za svaki dio vaših motora. Odabir kvalitetnog, te redovna zamjena ulja, prvi je korak u održavanju motora. Kako bi se zadovoljile potrebe svih motora, danas su u ponudi različita motorna ulja visokih kvaliteta, od kvalitetnih ulja koja se koriste za stare dizelske motore, do dizelskih motora s turbo punjačem ili najnovijih dizelskih motora s modernim ubrizgavanjem.

Kakve vrste motornih ulja razlikujemo?

Danas se u ponudi raznih dućana i web shopova, preko kojih je kupnja iz dana u dan sve popularnija, može pronaći ulje kao stvoreno za svaki motor.

Primjera radi, kod dizelskih motora i benzinskih nalazimo različita motorna ulja koja se koriste, a kod svakih tih vrste nalaze se još podvrste različitih ulja. Kao što smo već napisali kod dizelskih motora to su stariji motori, motori s turbo punjačem i motori s modernim ubrizgavanjem, dok se kod benzinaca nalaze ulja za starije motore, a isto tako i posebna motorna ulja koja se koriste isključivo kod motora nove generacije.

Isto tako danas se u ponudi mogu naći i ulja za primjerice gospodarska vozila koja svakoga dana prelaze velike udaljenosti, najčešće opterećeni s velikom težinom koju prenose.
Isto kao i za automobile, tako i kod motocikala nalazimo razna motorna ulja koja su posebno izrađena za održavanje unutarnjih dijelova motora koji rade pod visokim brojem okretaja. Ta ulja najčešće se koriste kako bi se unutarnji dijelovi motora podmazali.

Kupnja motornog ulja preko interneta

Unazad nekoliko godina kada bi netko spomenuo kupnju preko interneta, svi su se u čudu pogledavali i nitko nije vjerovao da to postoji. Danas, kada pogledamo oko nas, vidimo da je sve umreženo i da su ljudi povezani sa svima svake sekunde. Upravo to je dovelo do popularnosti internet trgovina i tako danas u internet trgovini možete birati razna motorna ulja koja će se odlično brinuti o vašem motoru.

YouTube video

Bilo da vozite automobil ili motocikl, danas internet trgovine najčešće imaju bolji izbor od dućana i upravo zbog toga tamo ćete u par klikova mišem na kućnu adresu dobiti motorno ulje koje će dobro služiti vašem motoru. Prečitajte i o tome kako kacige za motor spašavaju život!

 

Osim što su znatno manji potrošač električne energije, LED sijalice su trajnije i otpornije na vremenske uvjete. H7 LED žarulje za auto je od iznimne važnosti za vožnju i kada pregori trebamo je što prije zamijeniti. Čitajte više …

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top