Sigurnost i udobnost u ženskim moto jaknama

Bez obzira vozite li se motorom samo ponekad ili ste često na motoru, trebali biste imati odgovarajuću opremu. U osnovnu i obaveznu opremu spada kaciga. U nju se svakako isplati više uložiti jer vas ona može spasiti u slučaju sudara ili pada s motora. Osim nje, idealno bi bilo kupiti i specijalnu moto opremu. Kada je riječ o ženama vozačima, dostupna je razna oprema, od odjeće do obuće. Asortiman je velik pa vjerojatno u početku nećete kupiti puno stvari. No, ženske moto jakne bi za početak bile odličan izbor i, uz kacigu, bilo bi poželjno da se odlučite i za kupovinu jakne.

Ženske moto jakne nisu samo dekorativne prirode

Iako možda to na prvi pogled nećete primijetiti, ženske moto jakne se u mnogočemu razlikuju od običnih jakni. One u većini slučajeva vrlo lijepo izgledaju i atraktivne su, ali to nije njihova glavna funkcija. Njihova glavna funkcija ja da zaštite vozačicu. Koriste se nešto čvršći materijali, a jedan od najčešćih materijala je koža. Ta koža je na određenim dijelovima ženske moto jakne još pojačana kako bi pružila još bolju zaštitu. Osim toga, neki modeli imaju i posebnu podstavu koja dodatno grije vozačicu kada vozi tijekom hladnog vremena.

A ta podstava se lako može skinuti za vožnju u toplijim mjesecima. Ženske moto jakne često imaju i mnoge džepove s vanjske i unutarnje strane kako biste lako u njih mogli smjestiti sve što vam je potrebno i kako biste to lako i brzo mogli izvaditi. Dostupne su u nekoliko različitih veličina i boja tako da ne biste trebali imati problema prilikom odabira.

YouTube video

Tržište

Ženske moto jakne možete pronaći u specijaliziranim trgovinama s moto opremom. Isto tako, često se prodaju i putem oglasnika. No, kupujete li ju putem oglasnika, dobro pripazite na njezino stanje. Ako je jakna već bila izložena nekim padovima i sudarima, tada vam ona neće pružiti potpunu zaštitu u slučaju da se i vama dogodi nešto slično. Ista stvar je i prilikom kupnje kacige, ona koja je sudjelovala u sudaru više nema ista zaštitna svojstva. Stoga je prilikom kupovine takve opreme bolje izdvojiti nešto više novca. Jer sigurnost bi vam ipak trebala biti na prvom mjestu.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top