Posjeta Zagrebu

Trg Josipa bana Jelacica noču

Otkrijte čari glavnog grada Hrvatske

Zagreb je uzbudljiv grad koji se nalazi u Hrvatskoj, a godišnje privuče nekoliko hiljada turista najviše iz Italije, Njemačke i Austrije. Kako Hrvatska sve više privlači svjetsku pažnju, popularnost Zagreba nastavlja da raste. Putovanje drugim gradovima će samo pokazati kako su svi gradovi u Centralnoj Evropi slični, uključujući i Zagreb. Beč, Budimpešta i Prag takođe imaju srednjovjekovni izgled sa impresivnom arhitekturom i isprepletenim uličicama.

Posjeta Zagrebu bi se trebala sastojati od obilaska sljedećih etapa:

Gornjeg Grada – Slikoviti Gornji Grad je prepun isprepletenih kaldrmisanih uličica i zgrada koje datiraju iz 19. vijeka i pravo su osvježenje jednom znatiželjnom turisti. Sa druge strane, Donji Grad je prepun zelenila i zgrada iz doba Austrougarske koje datiraju iz kasnog 19. vijeka pa na dalje.

Šetnje Zagrebom – Turističke agencije unutar grada organizuju dva sata pješačenja po Zagrebu. Za ove ture se uvijek može raspitati kod obližnje turističke agencije koja ovu turu organizuje zajedno sa vodičem koji je obučen u prigodan kostim. Turneja počinje od Turističkog informativnog centra pa prema Gornjem Gradu uz zaustavljanje na gradskoj tržnici Dolac. U istom smjeru samo na desnoj strani nalazi se katedrala Svetog Marka i na kraju pogled na grad sa Lotrščak kule

Nacionalnog parka Medvednica – Postoji i organizovana posjeta Nacionalnom parku Medvednica. Staze koje se nalaze u sklopu nacionalnog parka su savršene za planinarenje. Od najvišeg vrha, Sljeme, na 1033 metara pruža se pogled na grad u 360 stepeni. Za one koji nisu u kondiciji, žičara vodi do vrha. Takođe postoje putići kroz šumu uz koje se može doći do vrha. U blizini se nalazi i nekoliko planinskih koliba u kojima se može prespavati i ručati. Osim toga, postoji i 15 biciklističkih staza. Zimi, ovo je glavno mjesto za skijanje mnogima.

Osjetite čari Zagrebačkih ulica

– Samobora – Samobor je još jedno popularno mjesto koje se preporučuje turistima da obiđu. Mjesto romatičnog izgleda sa svojim kaldrmisanim ulicama je najpoznatije po kremšniti. Predlaže se posjeta obali Male Venecije kao i elegantnom glavnom trgu.

U zavisnosti od toga koliko se dana ostaje u Zagrebu, postoji još mnogo stvari koje se preporučuju posjetiti. Jedna od njih je i posjeta muzejima do kojih se može doći dobro organizovanim tramvajskim saobraćajem.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top