Archives for Internet i tehnologija

Maske za iPhone olakšavaju svakodnevicu

Želite li svoj telefon zaštititi od mogućih oštećenja, maske za iPhone najbolje su rješenje koje vam se nudi. Ipak, one mogu biti mnogo više od same zaštite za one nespretne ili avanturiste koji svoj iPhone sa sobom nose posvuda. 

Široki izbor maski za iPhone koje se nude na tržištu može se činiti pomalo zastrašujuć – ipak, znate li što trebate, veoma ćete brzo pronaći baš onu idealnu za svoj telefon.

…more »

Izrada internetskih stranica nije nimalo lak zadatak

Kada je internet tek izumljen nitko nije mogao ni zamisliti da će danas neizostavan dio svakog čovjeka biti mobitel koji je ujedno uvijek spojen na internet. Neizmjerno napredovanje u polju tehnologije omogućio je upravo internet koji je svakome pojedincu omogućio povezivanje sa cijelim svijetom i čitanje svih vrsta informacija. Izrada internetskih stranica nije nimalo lak zadatak, no danas je svakome uz razne online zadatke omogućeno jednostavno stvaranje web sadržaja. …more »

Najpovoljniji hosting mora biti sadržajan bez obzira na cijenu

Danas je teško pridobiti čitatelje na internetu jer je svaka tražilica prezasićena ogromnim nizom opcija. Šansa da će ljudi ući u vašu stranicu i čitati sve je manja i manja, a danas prvenstveno ovisi o tome kako ste rangirani u pretraživanju web tražilice. No prije svega, potrebno je odabrati najpovoljniji hosting za vaš web sajt.

Istina je da ćete biti popularniji što ste bliže prvim pretraživanjima i na to može utjecati niz čimbenika: najpovoljniji hosting koji imate, platforma koju koristite, algoritam koji imate, web dizajn koji je možda prevelik kao kod, sadržaj koji pišete, fotografije koje stavljate, linkovi na koje vodi vaša stranica i linkovi koji vode na vašu stranicu… …more »

Yamaha P-45 digitalni klavir

Kao što se može očekivati, ova paleta klavira ne dolazi sa x-stalkovima, ali Yamaha je bila pažljiva u obezbeđivanju paketa koji uključuje ne samo stalak već i niz drugih dodataka. Ako se ipak odlučite za osnovni model Yamaha P-45 digitalni klavir, možete lako postaviti uređaj na sto, a zatim nastaviti s pričvršćivanjem dodatnog stalka za muziku. Kada se to uradi, jednostavno moramo da uključimo adapter u utičnicu da pokrenemo jedinicu. Nekoliko korisnika se pitalo da li je Yamaha trebala uključiti torbu za nošenje s paketom, ali većina se složila da proizvođači retko daju takve torbe čak I u slučaju izuzetno cenjenih modela pa bi očekivanje jednog od P45  bilo previše. …more »

Što je registracija domene?

Domena je jedinstveno ime, odnosno adresa vaše internetske stranice. Da bi to ime bilo važeće i da bi se uopće dodijelilo željenoj stranici, odnosno povezalo s njom, morate ga registrirati.
Registracija domene je dakle proces kojim određenoj web stranici dodjeljujete jedinstveno ime po kojemu će ona biti prepoznatljiva i po kojemu će ju korisnici u svakom trenutku i iz bilo kojeg dijela svijeta moći pronaći na Internetu.

…more »

Originalni toner za besprijekornu kvalitetu ispisa

Pisači, ili kako ih često nazivamo printeri, zaslužni su da ono što vidimo na ekranu, možemo ispisati na papir. Pisači su nekada bili rezervirani uglavnom za poslovne korisnike jer privatni korisnici nisu imali toliko potrebe za njihovih korištenjem. Situacija se danas bitno promijenila i pisače danas podjednako koriste i privatni i poslovni korisnici. A za kvalitetan ispis potreban vam je i kvalitetan toner. Postoji nekoliko različitih vrsta tonera, ali samo jedan daje najbolju kvalitetu ispisa.

…more »

Što obuhvaća i zbog čega je servis kompjutera važan?

Prije nekoliko desetaka godina izumljeni su kompjuteri, koji su tada bili u potpunosti nepoznati široj publici i bili su korišteni samo kod nekih velikih postrojenja ili u medicini. Danas postoje osobna računala, koja su prije nekoliko desetaka godina bila znanstvena fantastika, te gotovo svaka osoba na svijetu danas posjeduje osobno računalo. Upravo zbog toga važno je obratiti pažnju i na servis kompjutera, koji je veoma važan i neophodan za pravilno funkcioniranje kompjutera. Kao i kod svake druge tehnike, tako i kod računala, veoma je važno brinuti se o čistoći i često je potrebno čistiti područja kod ventilatora od prašine kako bi oni mogli pravilno hladiti računalo. Servis kompjutera ne obuhvaća samo popravak računala u slučaju kvara, već podrazumijeva i održavanje kompjutera, kako hardverski (čišćenje unutrašnjosti kučišta), tako i softverski (čišćenje od virusa).

…more »

Čemu služi i kako koristiti program za fakturiranje

Faktura ili račun stvar je s kojom se svakodnevno mora susresti računovođa nekog obrta. Bilo da ste vlasnik pa radite i računovodstvo i organizaciju ili ste računovođa, znate da je danas kažnjivo ne izdavati račune za uslugu ili proizvod.
Fakturiranje ili izdavanje računa može se raditi na dva načina: fizički i elektronički. Pod fizički mislimo da se printa račun te se daje direktno kupcu, a pod elektronički mislimo da ne postoji konkretan papir već se dokument šalje onome tko ga treba primiti. Danas su elektronska fakturiranja jako popularna, no ne zato što dolazi do uštede papira, već zato što dolazi do uštede vremena. Činjenica da se ne morate nalaziti sa svakim kupcem i stalno printati račune na licu mjesta, što je poprilično komplicirano za one koji rade fakture za usluge, uštediti će vam i vrijeme i živce.

…more »

Kako izvršiti provjeru domene?

Planirate li pokrenuti vlastitu web stranicu tada će vam prvi korak biti odabir željenog imena ili domene, a drugi provjera domene. Pod pojmom provjera domene misli se na provjeru njezine dostupnosti.
Drugim riječima, da bi zakupili željenu domenu prije svega morate imati informaciju o tome je li ta domena slobodna za kupovinu. Naime, svaka domena može biti registrirana samo jednom te u slučaju da je ime koje ste odabrali već registrirano kao domena, ono je dakle već zauzeto i vi nećete moći registrirati domenu pod tim nazivom.

…more »

Maske za Samsung Galaxy S9 Plus su vrlo tražene

Napredak tehnologije vrlo se jasno vidi na mobitelima. U samom početku mobiteli su bili puno drugačiji. Uglavnom je bila riječ o uređajima s vrlo malim ekranom i s tipkama. Kako je tehnologija bivala sve naprednija, mobiteli su se počeli drastično mijenjati. U njih se ugrađivalo sve više dodataka i danas mobiteli predstavljaju uređaje koji mogu zamijeniti i razne druge uređaje, primjerice fotoaparate. Jedan od naprednijih mobitela danas je Samsung Galaxy S9 Plus, a zbog toga su i tražene maske za Samsung Galaxy S9 Plus.

…more »