Posjeta Hvaru i plažama

hvarKupanje u kristalno čistom moru

Hvar je ostrvo poznato po kristalno čistoj vodi koja se nalazi oko njega kao i po šljunčanim plažama. Ostrvo može primiti veliki broj turista i ima mnogo toga da im ponudi. Na ostrvu se može birati od jeftinijih apartmana do onih skupljih. Gradovi oko Hvara takođe izdaju apartmane i različite sobe za odmor turistima. Glavno ostrvo na Dalmaciji nudi mnogo plaža i mjesta za posjetiti svojim turistima. Svi oni koji žele napustiti užurbani život grada svojim dolaskom, ovdje će to i ostvariti.

Kristalno čista voda je ono što turiste privlači na Hvar. Šljunčane plaže čine da je voda predivna, a sam grad ima stjenovite obale, pa i to dodatno pročisti vodu. Bilo da se dolazi sa porodicom ili samo sa partnerom, uvijek postoji odgovarajuće mjesto na kojem se može odmarati.

Upoznajte Hvar

Postoji veliki izbor plaža na ovom ostrvu kao što su plaže Mina, Soline u gradu Vrboska, Zenčišće u Jelsi, plaže na Ivan Dolcu i Zavali na južnom dijelu ostrva. Ako se traži više naseljenije područje onda je to Jerolim na Paklenim ostrvima kao i Hula Hula i Stipanska. Na ovim plažama su obavezne žurke, a pogotovo noćne, koje su ujedno i velika atrakcija.

Obilazak južnog dijela ostrva bi se takođe trebao uključiti u raspored. Put u Ivan Dolac i Zavalu koji su nedaleko od Italije. Ovi južni dijelovi imaju bezbroj vinograda koji nude najbolja domaća bijela vina. Putevi na ostrvu su izgrađeni tako da povezuju prelijepe plaže od grada Hvara do južnog dijela ostrva. Osim vina ovo ostrvo je poznato po ruzmarinu i lavandi za koju je neobično da raste na priobalnim ravnicama.

Osim prekrasnih prizora zalaska Sunca, Hvar savršeno miriše na kombinaciju maslinovog ulja i lavande, a njihov miris pomiješan sa mirisom mora čini opuštenim svakoga ko se tu nađe.

Posjeta Hvaru i plažama je za svakog poseban događaj, smještaj je jeftin, plaže savršene, stanovništvo prijatno, a priroda prelijepa.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top