10 najboljih plaža u Hrvatskoj za obitelji sa djecom

Plažu u Brelima – Plaža Punta rat

Ova plaža je simbol Brela, i među najljepšim je na tom dijelu Jadrana. Plaža je šljunčana, ali u dodiru sa morem podlogu sačinjava sitni pijesak. Ima lagan prilaz vodi i dobro je pregledna. Zbog toga je jako popularna za odmor sa djecom, ali je posjećuju i mnogi drugi. Naime, na plaži još od 2007. godine ponosno vijori plava zastava. Dokaze je to čistoće i opremljenosti plaže. U neposrednoj blizini se nalaze mnogi ugostiteljski objekti, kafići i restorani. Zgodno je istaknuti i mnoge štandove za dječje vratolomije u moru i na plaži. Naravno, i ponuda sladoleda je vrhunska. Vaši klinci ovdje će uživati.

Plaža Punta rat - Brela, Hrvatska
Plaža Punta rat, Brela

Rajska plaža – Otok Rab

Otok Rab ima mnoge plaže i godišnje ga posjeti stvarno impozantan broj gostiju. Jedna od boljih plaža, za obitelji sa djecom u Hrvatskoj, je Rajska plaža u mjestu Lopar. Plažu krasi sitni pijesak, plitko i čisto more. Uz plažu se nadvila gusta borova šuma, koja nudi prirodni hlad kada je sunce najjače.

Rajska plaža – Otok Rab, Hrvatska
Rajska plaža na Otoku Rab je jedna boljih za obitelj sa djecom

Dugačka je ovo plaža – čak kilometar i pol – pa se na mnogim mjestima mogu pronaći svi rekviziti potrebni za potpuno uživanje i igru u moru i na plaži. Djeca će ovdje uživati, dok im se roditelji bezbrižno sunčaju uz šumove mora. Kao i gore spomenuta plaža u Brelima, i Rajska plaža ima plavu zastavu. Za kraj, posebno ćemo istaknuti mnoga igrališta za djecu, zbog čega i jest pogodna ako putujete sa najmlađim članovima obitelji.

Biograd na Moru – Plaža Dražica

Za otići na more sa djecom svakako uzmite u obzir i ovu plažu. Plaža Dražica glavna je gradska plaža, jako je dugačka, a čitavom dužinom plaže se proteže uređena šetnica i borova šuma koja daje potrebni hlad.

YouTube video
Video: Pogled na plazu Drazica, Biograd na moru

Osim zbog hladovine, plaža je pogodna za obitelji sa djecom zbog vrtuljka za djecu i još mnogo drugog zabavnog sadržaja. I ova plaža ima ponosno istaknutu plavu zastavu. Osim spomenutog vrtuljka, za dobru dječju zabavu i neprestanu igru na plažu je postavljen tobogan.

Još jedna plaža za obitelji sa djecom – Soline – Otok Hvar

Plaža Soline smještena je u istoimenoj uvali, na otoku Hvaru u mjestu Vrboske. Iako je ovo najmanje turističko mjesto na Hvaru, plaža Soline je najviše prikladna za obitelji sa djecom. Naravno, mogu tu doći i drugi, ali ako ste roditelj u potrazi za plažom za obiteljski odmor uzmite u obzir plažu Soline.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top