Porodični odmor na Korčuli

korcula-malaUživajte na ostrvu

Prekrasno ostrvo Korčula koje se nalazi u Jadranskom moru je fantastična destinacija za odmor mnogim porodicama koje dolaze u Hrvatsku. Do Korčule se vrlo lako može doći i iz Splita i iz Dubrovnika.

Korčula svojim turistima bez obzira na njihov budžet pruža sve, od kamp područja do prekrasnih vila sa bazenima koje se mogu iznajmiti tokom ljeta. Postoji mnogo kuća i apartmana koji se mogu iznajmiti na ovom ostrvu. Porodice koje odaberu apartman umjesto hotelskog smještaja, više su fleksibilnije što se tiče hrane, prostora kao i privatnosti.

Osim grada i mjesta koja se nalaze na Korčuli za porodicu koja dolazi sa mlađom djecom savršeno mjesto je i Lumbarda. Manje posjećenija, Lumbarda ima dosta restorana, kafea i pruža više zabave. Ima plitke pješčane plaže, dok većina ostrva ima šljunčane plaže iz kojih se odjednom dolazi u dublju vodu. Tokom ljeta, turistički savez u Lumbardi organizuje različita porodična dešavanja, na primjer utrka magaraca koja je odgovarajuća i za djecu kao i za odrasle.

Većina aktivnosti na Korčuli je uglavnom na plaži kao i u vodi. Zabaviti djecu ponekad može biti pravi izazov, ali na Korčuli postoje različite aktivnosti kao što je plivanje, ronjenje ili kajaking. Igre na plaži su uvijek dobrodošle kao i pravljenje kula i tvrđava od pijeska na plaži.

korcula

Kako bi porodični odmor na Korčuli prošao što bolje, roditeljima se savjetuje prije nego što dijete puste na sunce, da ga dobro namažu losionima kako ne bi došlo do opekotina.

Hrvatska brzo postaje popularno mjesto za odmor sa jako niskim cijenama u odnosu na druge zemlje Evrope. Hrvatska je sigurna zemlja sa jako niskom stopom kriminala, a ljudi su jako susretljivi i druželjubivi.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top