Kako doći do Hrvatske?

jadran-brodoviSvi načini da stignete u Hrvatsku na odmor

Planirate put u Hrvatsku? U Hrvatsku možete doći na nekoliko načina.

Automobil – Ako dolazite autom, od dokumenata biće vam potrebna vozačka dozvola, saobraćajna dozvola i zeleni karton. Za brži dolazak na vaše odredište vjerovatno ćete koristiti autoput, čije se korišćenje naplaćuje na naplatnim kućicama. Cijene su različite i izražene u kunama (KN) plaćanje je moguće u Eurima (€) i karticom. Ako ipak ne idete autoputem, već nekim sporednim putem moguće je da ćete izbjeći gužve i uživati u prekrasnim krajolicima. Dozvoljena količina alkohola u krvi je 0,0 ppm. Sigurnosni pojas je zakonom obavezan. Savjet: u slučaju saobraćajne nesreće, pozovite policiju (92) i osigurajte mjesto nesreće reflektirajućim trokutom.

Autobus – Ukoliko dolazite autobusom od dokumenata biće vam potrebna lična karta i pasoš. Hrvatska ima redovne međunarodne autobuske linije sa zemljama Evrope. Autobus je jedan od najjeftinijih načina da dođete u Hrvatsku.

Avion – Iz skoro svih međunarodnih vazdušnih luka polijeću redovni letovi za Zagreb, odakle možete nastaviti let prema obali. U ljetnoj sezoni broj letova je povećan, a brojni čarter letovi lete prema najvećim turističkim destinacijama u Hrvatskoj.

Voz – Svaki veći grad ima voznu liniju za Hrvatsku. Iz Hrvatske svaki veći grad je povezan željeznicom osim Dubrovnika. Dubrovnik je grad koji ne želite propustiti na svom proputovanju, tako da ćete naći prevoz iz bilo kojeg drugog obližnjeg grada.

Kako najbrže stići do Hrvatske

Brod – Trajekti i putnički brodovi redovno plove između luka. Trajekti koji plove iz Rijeke za južnije luke su idealno rješenje vozačima koji žele da odmore malo od vožnje. Tokom ljeta povećano je korišćenje trajektnih usluga.

Kako doći do Hrvatske zavisi od vas, ali kako god dođete bićete toplo dočekani. Posluženi najboljim specijalitetima kako dalmatinske tako i slavnoske kuhinje. Uživaćete u ljepotama nacionalnih parkova, kristalno čistog mora i dobrog vina. Hrvatska je mediteranska država koja jednim dijelom leži na obali Jadranskog mora. Zagreb kao glavni grad ima preko 700 000 stanovnika, turistička je atrakcija zbog svojih muzeja, parkova prirode, noćnog života i različitih dešavanja.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top