Kupovina nekretnina u Hrvatskoj

Zasluženi odmor u kući na moru

Hrvatska je već uveliko otvorila svoje tržište za strane ulagače. Pošto je ova država jedna od top destinacija, odluka da se kupi nekretnina u njoj je mudra. Iako je proces kupovine malo naporan, iskusan advokat i broker će biti od velike pomoći kada je u pitanju kupovina. Prije kupovine, potrebno je znati koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj da se kupi nekretnina.

1. Istra

U ovoj regiji se može naći nekoliko primorskih gradova kao što su Pula, Rovinj i Poreč. Sam izgled tog regiona je šarmantan, sa hladnijim zimama i toplim ljetima. Pošto je taj dio Hrvatske blizu drugih evropskih zemalja, cijena nekretnina je dosta skuplja. Aerodrom u Puli je lociran u tom regionu, pa osim dolaska automobilom, lako se može doći i avionom.

istra-kuca

2. Sjeverna Dalmacija

Ljubitelji istorijskih gradova će obožavati gradove kao što su Trogir, Šibenik i Zadar. Ovi gradovi se nalaze u sjevernoj Dalmaciji i popularna su primorska odmarališta, a do njih se može doći, osim automobila, i avionom i internacionalnim trajektima. Svi oni koji vole blage zime i topla ljeta, za njih je ovaj dio Hrvatske savršen. Tu je i ostrvo Hvar koje je jedno od najljepših u toj regiji i jako je popularno turistima. Sva ova mjesta i ostrva imaju neki poseban šarm koji strani investitori vole.

3. Kvarner

U ovom dijelu se može naći mnogo primorskih odmarališta plus atraktivna ostrva kao Pag, otok Rab, Cres i Krk. Ova ostrva privlače mnogo turista zbog svoje ljepote. Cijene u ovom dijelu su jako visoke, a Rijeka je najpopularniji grad.

4. Južna Dalmacija

Dubrovnik i Makarska rivijera spadaju u južnu Dalmaciju. Nekretnine su skupe jer je ovo popularna destinacija mnogima. Zime su ovdje blage, dok su ljeta topla. Do ovih dijelova se takođe može doći avionom kao i trajektima.

Kuća na obali mora

5. Ostrva

Hrvatska je zemlja sa mnogo ostrva i mnogi vole provesti odmor na njima. Međutim još uvijek postoje ostrva koja su nenaseljena, a koja se mogu kupiti.

6. Unutrašnjost

Zagreb je glavni grad Hrvatske i kao takav nekretnine u njemu su najskuplje. Međutim, u odnosu na druge evropske gradove nekretnine su jeftinije. Za sve one koji vole miran i povučen odmor, savjetuje se kupovina nekretnina koje se nalaze blizu Austrije i Mađarske, jer su tu cijene mnogo manje u odnosu na Zagreb.

Kupovina nekretnina u Hrvatskoj se svakako isplati, ovu zemlju svake godine posjeti sve više i više zadovoljnih turista koji planiraju svoj povratak uveliko.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top