Sva oprema za kampiranje koja vam je potrebna

Tijekom ljetnih godišnjih odmora mnogi se odlučuju na odlazak na kampiranje, koje je za razliku od boravka u apartmanu ili hotelu znatno jeftinije. Sve što vam je potrebno je oprema za kampiranje i smještaj u kampu, a danas su kampovi znatno sređeniji nego u prijašnjim godinama što omogućuje ugodan provod i sanitarne čvorove prema standardima. Sve o tome koja oprema za kampiranje vam treba saznajte u nastavku teksta.

Šator za kampiranje

Kao najbitnija oprema za kampiranje izdvaja se naravno šator, koji je osnova svega. Ovisno o tome koliko ljudi odlazi na kampiranje, ovisi i šator koji ćete odabrati. Možete se odlučiti na varijante velikog šatora ili više manjih, a sve ovisi o tome kako ste se unaprijed dogovorili za spavanje. Prilikom kupnje šatora obratite pozornost na to da su šavovi dodatno lijepljeni, te da su šatori vodootporni. Dodatni luksuz mogu biti aluminijska konstrukcija koja je veoma lagana i izdržljiva, te kvalitetna podloga i ventilacija u šatoru. Klinovi za šator moraju biti čelični, koji jesu nešto teži od aluminijskih, ali su dugotrajniji i čvršći.

Oprema za kampiranje: šator
Najbitnija oprema za kampiranje je šator

Postoje razne vrste šatora, a dijele se prema veličini. Ima manjih šatora koji su namijenjeni isključivo za spavanje, a za one malo luksuznije morat ćete odvojiti nešto više novaca. Oni znaju imati i pretprostor između soba, čak dva prostora za spavanje i znatno čvršći pod i samu konstrukciju. Nakon dolaska u kamp prva stvar koju morate napraviti je postaviti šator. Najvažnija stvar je da odaberete ravno mjesto, koje je malo izdignuto od tla, kako se voda u slučaju kiše ne bi slijevala u sam šator.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top