Archives for Blogovi

Nosači za bicikle su oprema svakog biciklista

Iako je vožnja bicikla po cestama dozvoljena, mnogi je smatraju nesigurnom i opasnom. Osim toga, biciklisti vožnjom na cesti mogu ometati promet, te zbog toga radije biraju vožnju po biciklističkim stazama. Nosači za bicikle dodatna su oprema za svakog ljubitelja biciklizma ili obitelji koji vole vikende provoditi u prirodu. Na njih ovisno o modelu može se montirati nekoliko bicikala, a razlikuju se i prema načinu na koji su montirani na vozilu. Na pitanja kakve sve vrste postoje, kako ih postaviti na automobil i gdje se nosači za bicikle mogu kupiti donosimo odgovore u nastavku.

…more »

Cvjetovi konoplje u legalnoj prodaji na hrvatskom tržištu

Konoplja je biljka koja se već tisućama godina koristi u razne svrhe. Osim one najpoznatije, kao droga, ona se također u raznim kulturama uzgajala i kao prehrambena, ali i industrijska biljka koja se često koristila u proizvodnji. 

Sjemenke kanoplje često su se koristile kao hrana za životinje, ali i dodatak ljudskoj prehrani, a pozitivni učinci ulja konoplje i danas su poznati u medicini. Ipak, konoplja je danas nažalost najčešće poznata po svojim cvjetovima, koji se koriste kao psihoaktivna droga.

…more »

Krovne kutije olakšavaju putovanje s puno stvari

Česta obiteljska putovanja i malen prtljažnik loša su kombinacija, pogotovo putujete li na duže vrijeme. Iako konzervativno pakiranje i nošenje samo najbitnijih stvari može biti dobra taktika neko vrijeme, prije ili kasnije nedostatak prostora uzrokovat će probleme koje nećete moći riješiti smanjenjem prtljage. 

…more »

Lijepi i funkcionalni ručni satovi

S obzirom da veliki broj uređaja oko nas danas na sebi ima sat, može se činiti kako su ručni satovi polako izgubili svoju popularnost. Ipak, ovaj klasičan dio funkcionalnog nakita i dalje je omiljen svakodnevni modni dodatak mnogima, upravo zbog svoje profinjenosti, elegancije i luksuznog izgleda. 

Bez obzira tražite li klasičan analogni, moderan digitalni ili inovativan pametni sat, ručni satovi odličan su način da obogatite svoj život i ukrasite se elegantnim i funkcionalnim komadom nakita.

…more »

Ovaj kardio trener je luksuzna opcija koja može zadovoljiti većinu trkača

Traka za trčanje NordicTrack Commercial 1750 je dobro napravljena i dolazi sa velikim 3.6 CHP motorom komercijalne klase koji bi trebalo da bude u stanju da se pokrene i sa težim korisnicima. Konkurencija u ovom cenovnom rangu obezbediće kapacitet težine i do 350 kilograma, a uz dobra istraživanja, verovatno ćete naći i neke veće. Na primer, pogledajte našu recenziju SOLE Fitness F80 trake za trčanje.

…more »

Sigurna vožnja uz kacige za djecu

Sigurna vožnja biciklom uvijek bi trebala biti prioritet, a tim više kada se radi o mališanima. Stoga bi sigurnosna oprema trebala biti nezaobilazan dio svakog izleta na biciklu, rolama, romobilu ili kakvom drugom prijevoznom sredstvu.

Kacige za djecu za bicikl pogotovo su važne ako se radi o sudjelovanju u javnom gradskom prometu, gdje upravo kaciga može činiti razliku između lakših i težih ozljeda prilikom nesreće. Upravo radi toga, važno je odabrati kvalitetnu dječju kacigu odgovarajuće veličine, koja će vaše dijete dobro zaštititi u slučaju nesreće.

…more »

Ovjes osigurava udobnost pri vožnji

Neke osnovne funkcije auto ovjesa

Ako se pitate koji dijelovi osiguravaju vožnju u željenom smjeru, odgovor je vrlo jednostavam, naime za to je zaslužan ovjes automobila. Uz to, ovjes osigurava udobnost pri vožnji zato što na sebe preuzima sve sile i vibracije. Svi znamo kakve su nam ceste, odnosno koliko su loše na pojedinim dionicama. Upravo za vožnju po njima, kada dolazi do brojnih vibracija, automobilski ovjes pomaže smanjiti ih ili u potpunosti eliminirati.

…more »

Maske za iPhone olakšavaju svakodnevicu

Želite li svoj telefon zaštititi od mogućih oštećenja, maske za iPhone najbolje su rješenje koje vam se nudi. Ipak, one mogu biti mnogo više od same zaštite za one nespretne ili avanturiste koji svoj iPhone sa sobom nose posvuda. 

Široki izbor maski za iPhone koje se nude na tržištu može se činiti pomalo zastrašujuć – ipak, znate li što trebate, veoma ćete brzo pronaći baš onu idealnu za svoj telefon.

…more »

Jednostavnije održavanje travnjaka uz malčer

Tražite li efikasan i brz način da svoj travnjak održite lijepim i zelenim kroz cijelu godinu, važno je o njemu dobro brinuti tijekom cijele godine. Prije svega, važno je održavati hranjivost zemlje, što se najbolje može postići prihranom organskim gnojivima nekoliko puta godišnje. Zemlju je također dobro i prozračiti s vremena na vrijeme, te razrahliti ako je potrebno.

Zalijevanje za vrijeme toplih ljetnih mjeseci također je nezaobilazan uvjet za zeleni travnjak. Ipak, čak i uz sve navedene stavke ispunjene, vaš travnjak može se barem površinski osušiti,  što znači oštru, bodljikavu travu, koja na vrhu ima žućkaste, osušene vrhove. Na ovu pojavu ponajviše utječe košnja, pogotovo ljeti, kada je trava izložena visokim temperaturama i suncu. Zato je važno odabrati vrstu košnje koja će što manje štetiti vašem travnjaku.

…more »

Kreativni darovi za 18. rođendan

18. rođendan velika je stvar u životu mnogih ljudi. To je doba u kojima se mladim ljudima otvaraju mnoge nove mogućnosti, nova prava, ali i nove obveze. Upravo radi toga, 18. rođendan često se obilježava velikim slavljima, ali i velikim darovima. 

Ipak, veličina i vrijednost samog dara ne skriva se samo u njegovoj cijeni. Stoga, kada tražite neki idealan dar, pristupite potrazi s mnogo kreativne energije i mašte, kako biste odabrali nešto jedinstveno i upečatljivo što će ostati u sjećanju dugi niz godina.

…more »
1 2 3 11