Blogovi

Važnost blatobrana za auto

Možda na prvi pogled se čine kao beznačajni dio auta, blatobrani su ipak koristan dodatak. Imaju ga svi automobili i nalaze se smješteni oko svakog kotača te sprječavaju da blato ostane ispod njih. Kada ih automobili ne bi posjedovali, blato koje se nakupi na kotačima tijekom vožnje bi letjelo posvuda te bi tako moglo oštetiti druge automobile, ali i pogoditi sve ostale koji se zateknu u blizini auta.

Popularni modeli majica s printom

U posljednje vrijeme sve popularnija je postala tzv. ulična moda, odnosno moda koju karakteriziraju opuštena odjeća i ležeran način njezinog kombiniranja. Uz neizostavne traperice, a u posljednje vrijeme i trenirke, vrlo popularan komad su postale i majice. Posebno popularan je print na majicama koji ima svoju dugu tradiciju i prošlost. I to još od vremena kada je bio izraz bunta ili potpore nekom glazbenom bendu, glumačkoj ili glazbenoj legendi ili tek izraz osobnog stava prema nekoj aktualnoj društvenoj temi. 

Pripazite na sve tekućine u automobilu

Kako bi automobil optimalno funkcionirao, potrebno je da svi sustavi u njemu optimalno rade. Tako je potrebno redovito provjeravati sve te sustave, a pogotovo je važno pazite na razne tekućine u autu, kao što su rashladna tekućina i druge. One služe za puno toga: od održavanja optimalne temperature, rashlađivanja, pomoći pri kočenju, pranja stakala itd. Iako se možda na prvi pogled čini da one nisu toliko bitne za funkcioniranje cijelog sustava, ipak nije tako. Zato ako svake godine radite redoviti servis na autu, svakako zatražite od automehaničara da vam provjeri i njihovo stanje. A sve kako bi vam automobil dugo …

Pripazite na sve tekućine u automobilu Pročitajte više »

Tipski tekstilni tepisi za auto

Briga o čistoći vozila iznutra

Kao što je važno brinuti se o vanjskom izgledu i očuvanosti automobila, što u posljednje vrijeme ima velik utjecaj i na cijenu automobila prilikom njegove prodaje, vrlo je važno brinuti se i o očuvanosti unutrašnjosti.  Osim očuvanosti sjedala, plastike i ostalih dijelova u unutrašnjosti automobila, važno je očuvati i pod automobila. Tepisi su stoga važan dio unutrašnjosti svakog automobila zbog čega bi i cijena automobila prilikom prodaje mogla biti značajno veća. Ukoliko su tepisi u automobilu korišteni prilikom svake vožnje te održavani, vaš automobil će uvijek izgledati dobro i očuvano.

Korekcijske naočale kao nužan dodatak današnjeg vremena

S obzirom na to da danas velik broj ljudi svoje poslove obavlja na računalima, tabletima ili mobilnim telefonima, ne čudi činjenica da se sve veći broj njih suočava s nekim od problema vezanih uz vid poput dalekovidnosti ili kratkovidnosti. Upravo su zbog toga korekcijske naočale postale sve češće medicinsko pomagalo koje mnogima olakšava obavljanje njihovih svakodnevnih poslova. 

odaberite najbolju četkicu za zube.

Vodič za odabir najbolje zubne četkice

Zubna higijena ključna je za lijepe zube koji se neće toliko kvariti. Ona će osigurati da vam zubi što duže ostanu bijeli, kao i to da se što manje kvare, da imaju što manje karijesa i raznih drugih problema. Postoje razna pomagala koja možete koristiti za higijenu zuba. Najvažnija i najčešće korištena svakako je zubna četkica. Osim nje, postoje još i razne vrste zubnog konca, tuševa za zube i slično. No, važno je znati kako kupiti četkicu za zube, odnosno kako pronaći onu idealnu za svoje potrebe, tj. za svoje zube.

Granulom zuba je rezultat nemara

Jedan od najučestalijih stomatoloških problema s kojima pacijenti dolaze u stomatološke ordinacije je svakako granulom. To je stanje, odnosno promjena u tkivu oko zuba do kojeg dolazi zbog raznih patoloških promjena u zubnoj unutrašnjosti, odnosno pulpi. Najčešći uzrok granuloma je neliječeni karijes zbog kojeg je bakterijama omogućen ulaz u dentin i pulpu zuba, a zatim i u živac. 

Optičar je stručnjak za naočale

Ukoliko imate problema s vidom te ste nekada posjetili optike, tada ste se sigurno upoznali i s optičarom. Naime, u izboru korekcijskih naočala ili leća, osim oftalmologa, sudjeluje i optičar. To je osoba koja se bavi izradom pomagala vida poput sunčanih i korekcijskih naočala te kontaktnih leća.  Osim same izrade ovih predmeta, on se bavi i popravljanjem i prodajom ovih pomagala, a istovremeno i savjetuje korisnike pri izboru naočala i leća te im daje savjete o primjerenim načinima njihovog održavanja i njihovoj ispravnoj upotrebi. Kako bi svojim pacijentima dao konkretne i adekvatne savjete, mora kroz cijeli svoj radni vijek raditi …

Optičar je stručnjak za naočale Pročitajte više »

Pseće buhe su nevidljivi nametnici

Svi koji za kućnog ljubimca imaju psa barem jednom su se susreli s problemom psećih buha. Naime, to su mali nametnici koji žive na krznu životinje i hrane se njihovom krvlju. Ukoliko su idealni klimatski uvjeti te razina vlage, to posebno pogoduje njihovom napadanju životinje. 

Scroll to Top