Krovne kutije olakšavaju putovanje s puno stvari

Česta obiteljska putovanja i malen prtljažnik loša su kombinacija, pogotovo putujete li na duže vrijeme. Iako konzervativno pakiranje i nošenje samo najbitnijih stvari može biti dobra taktika neko vrijeme, prije ili kasnije nedostatak prostora uzrokovat će probleme koje nećete moći riješiti smanjenjem prtljage. 

Upravo radi toga, važno je razmišljati unaprijed. Umjesto da se živcirate oko toga kako ćete sve stvari za putovanje utrpati u auto svaki put kada putujete, radije uložite nešto vremena i novca u dobru krovnu kutiju, s kojom će pakiranje za putovanje biti mačji kašalj!

Odabirite pametno opremu za auto

Ako ste se odlučili nabaviti krovnu kutiju, prije svega važno je da znate što tražite. Krovna kutija za auto postavlja se na krovne nosače. Imate li ih, njihove dimenzije mogu vam poslužiti kao početna točka za pretraživanje modela koji vam se nude na izbor. Ako pak nemate krovne nosače, pretragu vam mogu olakšati kompleti, ali i razni vodiči za kupovinu koje možete pronaći na internetu. 

Osim krovnih nosača, važna je i veličina automobila, a pri kupnji krovne kutije važno je u obzir uzeti i to koliko ćete ju često koristiti. Na kraju, bitna je i veličina, kao i budžet s kojim raspolažete. Većinom se mogu pronaći po cijenama većim od tisuću kuna, a kad tom trošku dodate i cijenu krovnih nosača,  cifra se može činiti pozamašna, no velik izbor zasigurno skriva nešto za vas.

Kvaliteta krovne kutije na prvom mjestu

Kada birate krovnu kutiju, važno je obratiti pozornost na nekoliko stvari. Prije svega, dizajn treba biti što je više moguće aerodinamičniji, kako bi stvarao što manji otpor tijekom vožnje. Dobra aerodinamika znači manje buke u vožnji, no također će manje utjecati i na potrošnju goriva, što ćete itekako osjetiti na dužim trasama. 

Nadalje, uvijek je bolje odlučiti se za modele od debljih materijala, koje će bolje štititi vaše stvari za vrijeme vožnje te imati bolju strukturalnu čvrstoću. Planirate li automobilsku krovnu kutiju koristiti često, dobro je također uložiti u one modele koji imaju dodatan premaz koji štiti od UV zraka. Tako će površina, koja inače s vremenom može ispucati, duže izgledati kao nova.

Nezaobilazna sigurnost pri vožnji automobila

Kod odabira krovne kutije za automobil također je važno obratiti pozornost i na njenu sigurnost, pogotovo ako će ona biti na automobilu bez nadzora duže vrijeme. One gotovo bez iznimke dolaze s nekom vrstom sigurnosnog sistema na ključ, koji istovremeno služi i kao način otvaranja. 

Ipak, ako će ona duže vremena biti bez nadzora, dobro je uložiti u bolje osiguranje, kako tijekom putovanja ne biste ostali bez svojih stvari. Uz to, pametno je uložiti u modele koji se osim kada su zatvoreni, sustav bravica imaju i kod priključka na krovni nosač. Iako zvuči nevjerojatno, krađa krovnih kutija s krova automobila u zadnjih nekoliko godina postala je sve češća.

Oslobodite si prilaz krovnoj kutiji

Kod biranja modela, važno je također pripaziti i na to kako je prilaz stvarima u kutiji omogućen. Većina modela nudi mogućnost prilaza s jedne strane. Takvi modeli uvjerljivo su najjeftinija opcija, no mogu biti prilično nezgodni ako stvari morate vaditi na uskim parkiralištima i drugim mjestima gdje komotan prilaz automobilu s obje strane nije moguć. 

YouTube video

Automobilske krovne kutije koje omogućavaju prilaz s obje strane svakako su bolji izbor, no na umu morate imati kako bi vas takav komfor lako mogao koštati znatno više, pa na to morate biti spremni. Na kraju, na umu treba imati i veličinu, s obzirom da nemaju svi modeli mogućnost za stvaranje prilaza na obje strane.

Krovni nosači kao početna točka

Jedan od preduvjeta za montiranje bilo kakvih dodataka za auto su krovni nosači za auto. One se prije svega biraju prema tipu krova i vrsti auta koje imate, stoga je pri kupnji veoma važno obratiti pozornost na to da krovni nosači uistinu odgovaraju automobilu kojeg imate. U protivnom, mogli biste imati velike probleme tijekom montiranja i vožnje. 

Nadalje, krovni nosači za automobil  se također mogu koristiti i za raznu drugu opremu, kao što su:

  • bicikli
  • skije
  • kajake itd.

U najvećem broju slučajeva, sve što vam je potrebno jest dobar set nastavaka za krovne nosače, koji će osigurati da sve svoje stvari prenosite sigurno. Vozite li na njima visoke predmete poput bicikala važno je također uvijek na umu imati kako je vaš automobil viši no što ste navikli, pogotovo pri ulasku u javne ili privatne garaže.

Auto presvlake štite interijer automobila. Postoje univerzalne navlake koje se mogu koristiti na većini automobila, te one koje su točno izrađene za određeni model automobila. Čitajte više …

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top