Krovni nosači – prijatelj putovanja

Krovni nosači su funkcionalna automobilska oprema uz koju možete doživjeti prave i istinske blagodati putovanja. Oni će se pobrinuti da sa sobom povezete baš sve ono što vam treba i da budete apsolutno spremni za sve avanture u koje ste se odlučili upustiti.
Uz krovne nosače nema više gužve u vozilu ili prtljažniku vozila i nervoze koju izaziva nered nagomilanih stvari tijekom putovanja. Željenu prtljagu postavite na krov vozila i uživajte u prostranosti vašeg automobila.

Prednosti krovnih nosača

Krovni nosači su polazište za nošenje dodatne specijalne opreme koja će vam omogućiti uživanje u vašim strastima. Zahvaljujući njima bit ćete u mogućnosti ponijeti sa sobom raznu opremu i rekvizite za uživanje u slobodnim aktivnostima poput primjerice bicikala, skija, kanua ili kajaka, dasaka za surfanje itd.

YouTube video

No, to nije sve. Na krovne nosače mogu se montirati i prostrane krovne kutije za prijevoz različite druge prtljage. U krovne kutije možete pohraniti primjerice odjeću, obuću, ili druge osobne velike ili male stvari. Zahvaljujući krovnim nosačima vi ćete na svom putovanju biti opremljeni zaista s brdom različite prtljage. Izvanredno, zar ne?

Odabir krovnih nosača

Krovni nosači se razlikuju prema modelu, obliku, dimenzijama i nosivosti, tj prema težini koja se na njih može postaviti.

Pronalaženje krovnog nosača koji će pristajati na vaše vozilo ne može biti jednostavnije. Nakon što ste pronašli odgovarajućeg distributera krovnih nosača potrebno je imati sljedeće podatke – marku, model te godinu proizvodnje vozila. U pojedinim slučajevima možda ćete morati trgovcu dati i podatke o vrsti, odnosno obliku krova.

U pravilu, krovni nosači se mogu postaviti na svaki tip vozila, a sadrže sljedeće komponente; stope, šipke te pribor za prilagođavanje istih.

Krovni nosači su sigurni za korištenje i bez bojazni na njima možete prevoziti mnogo toga. Naravno, preduvjet je da poštujete sva pravila postavljanja, odnosno namještanja prtljage koju prevozite.
Krovni nosači će se pobrinuti za putovanje bez stresa, nervoze i panike koji obično nastupaju u trenutcima kada shvatimo da u automobilu nemamo dovoljno slobodnog prostora za sve ono što smo namjeravali ponijeti sa sobom na odredište.

Svaki remen je podložan iztezanju, za klinaste je to svejedno, zategnu se malo i dok se ne ishabaju, nema problema. Zupčasti remen neka minimalna istezanja kompezira španerom (zatezačem). Pročitajte više u sledećem članku.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top