Uštedite živce i prostor i kupite nosače za bicikle


Odabir najboljih auto nosača

Kao i kod kupovine druge opreme, kada se kupuju nosači za bicikle za auto ponuda je raznovrsna pa tako u tom segmentu možete birati između:

  • krovnih nosača 
  • nosača za stražnja vrata
  • nosača koji se montiraju na kuku

Koju god vrstu automobičskih nosača za bicikle odabrali, nemojte gledati samo cijenu i odabrati najjeftinije jer bicikli predstavljaju dodatan teret na automobilu i mijenjaju njegov oblik, a samim tim i njegovo ponašanje u vožnji.

YouTube video

Najčešći izbor biciklista

Biciklisti najčešće biraju krovne nosače za bicikl zbog njihovog jednostavnog postavljanja na krovne šipke i noge na koje se može postaviti i krovna kutija. Na auto krovne nosače bicikli se mogu postaviti na nekoliko načina: na ramu ili na vilicu (bicikli od karbona). Ova vrsta nosača podnosi i do četiri bicikla pa je dobar i praktičan izbor za obitelji. Ipak, kod ovakvih modela važno je imati na umu njihovu prisutnost jer se, zbog toga što nisu u vidokrugu vozača, nerijetko dogodi da vozači zapnu u nadvožnjacima ili podvožnjacima koji imaju ograničenje visine. 

Krovni nosači za automobil
Krovni nosači za automobil

Prednosti krovnih auto nosača za bicikle su:

  •  sigurnost i stabilnost
  •  ne ometaju otvaranje prtljažnika
  •  ne skrivaju registarske pločice i svjetla
  •  dolaze s lokotom pa je onemogućena krađa te jednostavnost skidanja i stavljanja bicikla

Čitajte i sljedeći članak: Lakše održavanje auta s gumenim tepisima

Zbog svoje funkcionalnosti i iznimne jednostavnosti kada je riječ o njihovom održavanju, gumeni tepisi za auto postali su najčešći izbor brojnih vozača. Osim toga, oni su i cjenovno povoljniji od tekstilnih što je svakako dodatan plus za sve kupce.

Kao najveći nedostaci se spominju potrebna snaga kojom se bicikli podižu i postavljaju na krov (posebno ako je riječ o viskom automobilu), potreba za osnovnim nosačima, odnosno krovnim šipkama, mijenjanje aerodinamičnosti automobila što može dovesti do povećanja potrošnje, nerijetko zapinjanje vozila prilikom ulaska u niske prostore (nadvožnjaci, podvožnjaci). 

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top