Nosači za bicikle su oprema svakog biciklista

Iako je vožnja bicikla po cestama dozvoljena, mnogi je smatraju nesigurnom i opasnom. Osim toga, biciklisti vožnjom na cesti mogu ometati promet, te zbog toga radije biraju vožnju po biciklističkim stazama. Nosači za bicikle dodatna su oprema za svakog ljubitelja biciklizma ili obitelji koji vole vikende provoditi u prirodu. Na njih ovisno o modelu može se montirati nekoliko bicikala, a razlikuju se i prema načinu na koji su montirani na vozilu. Na pitanja kakve sve vrste postoje, kako ih postaviti na automobil i gdje se nosači za bicikle mogu kupiti donosimo odgovore u nastavku.

Vrste nosača za bicikle

Vožnja bicikle u automobilu nemoguća je u slučaju da prevozite više bicikala ili putnika, stoga su nosači za bicikle neophodni. Na tržištu su najpopularnije dvije vrste, nosači za krov automobila ili nosači koji se montiraju na zadnji kraj auta. Postoje prednosti i mane svake vrste, no krovni nosači za bicikle su ipak najbolji izbor. Razlog tomu je što oni ne ometaju vozača dok putuje, te se na njih u većini slučajeva može montirati veći broj bicikala. Ono što je njihova mana je što povećavaju visinu vozila i brzina kretanja mora biti prilagođenja. Prilikom vožnje bicikala morate biti na oprezu kod ulaska u garaže ili tunele i prije kretanja na put izmjerite visinu s biciklima kako biste znali gdje možete, a gdje ne možete ući. 

Nosači za bicikle koji se montiraju na stražnji dio automobila produljuju vozilo i kod vozača mogu stvoriti probleme zbog neiskustva vožnje s njima. Osim toga, oni će i blokirati pogled vozača kroz stražnje staklo, što može prouzročiti dodatne probleme prilikom vožnje.

YouTube video

Kako se nosači za bicikle montiraju?

Prilikom kupnje dobiti ćete detaljnije upute o tome kako se nosači za bicikle montiraju. Pažljivo pratite te upute i montirajte ih na vaše vozilo, te nakon montiranja provjerite da li su stabilni. Kod stavljanja bicikli na njih, također obratite pažnju na to da su one dobro pričvršćene na nosače, te da ne postoji rizik od njihovog pada. Ovo je posebno bitno kada su u pitanju krovni nosači za bicikle gdje bi jaki naleti vjetra mogli prouzročiti probleme. Kupnja nosača moguća je u većini prodavaonica s auto opremom, te naravno raznim online trgovinama.

Trilobite moto oprema za vozače sa stilom. Biti motorist ne znači samo posjedovati motor i voziti ga tu i tamo, već živjeti taj način života.  Čitajte više …

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top