Električni roštilj

električni roštiljElektrični roštilj spada u najjeftinije modele roštilja, jednostavan je za prenošenje i zbog toga je čest odabir mnogih kupaca. Vrlo je popularan kod obitelji koje žive u stanovima jer ne zahtijeva puno mjesta kao ostali tipovi roštilja, već ga je lako koristiti i na malom balkonu.

Prednosti električnog roštilja

Električni roštilj odlikuje jednostavnost i brzina pripreme mesa. Kod npr. roštilja na ugljen, potrebna je duga priprema, od same pripreme ugljena i drva pa čekanja da se to razgori. Kod električnog roštilja je sve svedeno na minimum, odnosno dovoljno je samo uštekati ga u struju i pričekati par minuta da se ugrije. Nakon što ovakav roštilj postigne namještenu temperaturu, on će ju konstantno održavati pa će se meso ravnomjerno ispeći. Ako to ponovo usporedimo sa roštiljem na ugljen, kod njega će temperatura varirati ovisno o jačini vatre pa je meso teže ravnomjerno ispeći.

elektricni
Ovakvi tipovi roštilja također proizvode puno manje dima i vrlo ih je lako čistiti, tj. dovoljno ih je prebrisati mokrom krpom i osušiti.

Nedostatci električnog roštilja

Kao jedini pravi nedostatak električnog roštilja može se uzeti izostanak specifičnog mirisa i okusa mesa koji se postiže izgaranjem drva i ugljena kod roštilja na ugljen. Iz tog razloga pravi ljubitelji roštilja nikad neće električni roštilj flamula.hr smatrati adekvatnom zamjenom za roštilj na ugljen.

Vrste električnih roštilja

YouTube video

Na tržištu danas postoje električni roštilji u mnoštvu različitih oblika i dimenzija. No, uglavnom ih možemo podijeliti u dvije skupine. Prvu skupinu čine oni roštilji koji se sastoje od samo jedne rešetke koja se nalazi na malom postolju i može se jednostavno položiti na stol i tako koristiti. Drugu skupinu čine oni roštilji koji se sastoje od dvije preklopne rešetke. Takvi modeli su nešto brži jer nakon što se meso položi na jednu rešetku i preklopi sa drugom, meso se odjednom peče sa obje strane.

Stanje na tržištu

Električni roštilji spadaju u jeftiniju kategoriju roštilja. Za svega stotinjak kuna možemo pronaći osnovni model električnog roštilja, a za nekoliko stotina kuna više i modele koji nude razne dodatke. U te dodatke spadaju kontrola temperature, automatsko isključivanje nakon određenog vremena, itd. Stoga svatko može pronaći nešto za sebe i za malo novca kod kuće brzo ispeći meso na električnom roštilju.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top