Princip rada LED svjetla

Naime, skraćenica LED označava Light Emitting Diode, odnosno postojanje dioda umjesto niti, kako je to bilo prije. LED svjetla sastoje se od puno malih dioda kroz čije se vodiče pušta određena voltaža električne energije. Kada do toga dođe, elektroni u diodama se kombiniraju u prazna mjesta i pritom ispuštaju energiju u obliku fotona, odnosno svjetlosti. Boja te svjetlosti može se kontrolirati kontrolom energije fotona. Zbog navedenog, pri kupnji LED rasvjetnih tijela možemo birati boju svjetla – toplo žuto, hladno žuto, plavo, bijelo itd. 

LED reflektor
Pri kupnji rasvjetnih tijela, u novije vrijeme izbor najčešće pada na kupovinu LED reflektora

LED reflektor kao odlična rasvjeta

Pri kupnji rasvjetnih tijela, u novije vrijeme izbor najčešće pada na kupovinu LED reflektora koji zamjenjuju klasične halogene reflektore. Razlog tome je velika razlika u potrošnji električne energije, ali i stupnja zaštite IP65. 

Naime, IP65 zaštita označava to da je LED reflektor u potpunosti vodonepropusan i da se može koristiti i za vanjsku upotrebu. Učinkoviti LED reflektor, za razliku od halogenog, troši 80% manje električne energije te ima značajno duži vijek trajanja (oko 50 000 sati rada). 

YouTube video

Način postavljanja LED rasvjetnih tijela

LED reflektore, uz sve navedeno, karakterizira i vrlo jednostavno postavljanje, odnosno montaža zbog čega su odličan izbor za ugradnju na vanjskim prostorima ili garažama. On se postavlja tako da se spoji na mrežu s fazom i nulom (nije potrebno uzemljenje) te se pričvrsti na zid ili drugu površinu na koju ga želimo montirati.

Solarni LED reflektori

Odabirom solarne rasvjete spajate estetiku, jednostavnost i brigu o okolišu. Najvažnija prednost ove vrste rasvjete je izostanak električnih kabela te jednostavno postavljanje. Korištenjem solarnih LED reflektora možete osvijetliti staze i kipove u dvorištu te druge dijelove vrta i okućnice. S obzirom na jednostavno postavljanje, solarni LED reflektori lako se premještaju i osvijetljavaju neki drugi dio vanjskog prostora.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top