Solarne lampe kao održiva rasvjeta

Rasvjetna tijela za razne prostore

Solarne lampe spadaju u najkorištenija rasvjetna tijela kada govorimo o ovom novom obliku rasvjete. Dolaze u raznim oblicima i modelima te se mogu postaviti na brojne lokacije. Najčešće se koriste na sljedećim mjestima:

  • Dvorišta
  • Vrtovi
  • Osvijetljavanje puteva i prilaza

A princip rada im je zapravo vrlo jednostavan. Smjestite ih na mjesto na kojem će biti najveći dio vremena izložene suncu i tijekom dana će se stalno puniti, a svu svoju raskoš i svjetlost pokazat će kad padne mrak. Naravno, kao što se vidi iz priloženog, najčešće se koriste kao vanjska rasvjeta.

Intenzitet svjetlosti

Solarne svjetiljke razlikuju se po intenzitetu svjetlosti koji pružaju. Mjerna jedinica intenziteta, odnosno jačine svjetlosti je lumen. Preporuka je da se za uske prostore koriste solarne lampe s nešto manje lumena. Puno lumena, odnosno jači intezitet svjetlosti bit će vam potreban želite li osvijetliti veće prostore, primjerice veliko dvorište ili vrt. One pružaju ujedno i veći snop svjetlosti pa ćete moći učinkovito osvijetliti točno one dijelove prostora koju su vam potrebni. 

Vanjska rasvjeta
Kada je riječ o zidnim svjetiljkama, mnogi se odlučuju na ugradnju onih koje imaju ugrađen senzor pokreta. To znači da će se upaliti samo kada netko prođe pokraj njih.

Vanjska rasvjeta u raznim oblicima

Svi koji žive u kući, vjerojatno posjeduju i neku okućnicu, dvorište, vrt ili nešto slično. I vrlo vjerojatno će poželjeti katkad biti vani i kad padne mrak. Zbog toga im je potrebna učinkovita vanjska rasvjeta koja dolazi u raznim oblicima. Najčešće tako možete birati između:

  • Reflektora
  • Zidnih svjetiljki
  • Klasičnih lampi i sl.
YouTube video

Kada je riječ o zidnim svjetiljkama, mnogi se odlučuju na ugradnju onih koje imaju ugrađen senzor pokreta. To znači da će se upaliti samo kada netko prođe pokraj njih. Mnogi ovaj oblik rasvjete koriste i kao zaštitu svog doma jer će se svjetlo upaliti ukoliko netko prođe pokraj senzora.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top