Neka i vaš strop privlači pozornost uz zanimljiv luster

Lusteri su posebna vrsta svjetiljki koje se pričvršćuju na strop tako da se zakače za njega. Glavna svrha lustera je osvijetliti prostoriju, ali oni se mogu koristiti i za podizanje uređenja sobe na višu razinu i stvaranje željenog ambijenta. 

Kada se u prostor unese pogrešna rasvjeta, prostor se može činiti manjim i skučenijim nego što zapravo jest, tako da odabir prave rasvjete zahtijeva pažljivo promišljanje, vrijeme i proračun. Zahvaljujući navedenoj vrsti rasvjetnih tijela, svjetlost se ravnomjerno raspoređuje u prostoriji, a iskorišten je i strop, što inače nije slučaj.

Što su zapravo lusteri

Postoje stotine različitih vrsta, oblika, veličina i dizajna, ali općenito se lusteri mogu podijeliti u dvije široke kategorije:

  • Klasične
  • Moderne

Klasični lusteri su jednostavni i prate jednu temu. Najčešći materijal od kojeg se oni izrađuju je imitacija drva, a popularni su i oni koji imitiraju svijećnjake. Moderni lusteri, s druge strane, nemaju „najčešće“. 

Svaki moderni model priča je za sebe, stoga ih je moguće izraditi od različitih materijala i u različitim oblicima. Oni mogu imati od jedne do 10 žaruljica, grana i ukrasa, ovisno o želji i hrabrosti kupca.

Kako odabrati najbolje rasvjetno tijelo 

Lusteri su dobar izbor za velike prostorije, posebno one s visokim stropovima, dok je stropna svjetiljka bolji izbor za manje prostorije s niskim stropovima. Prilikom odabira lustera vodite računa o ambijentu koji želite postići u prostoriji i odaberite onaj koji mu pristaje, pa čak i pojačava dojam prostora. 

različiti modeli lustera za vaš dom
Kristalni lusteri postoje već stoljećima jer su klasični i brezvremenski.

Razmislite i o tome je li ostatak stana minimalistički uređen i kombinirajte ga s lusterom, jer u minimalističkoj prostoriji teško ćete smjestiti veliki kristalni model. No, ponuda na fizičkom i online tržištu doista je velika pa će svatko pronaći onaj najbolji model za sebe.

Rasvjeta točno prema zahtjevima kupaca

Unatoč širokoj ponudi rasvjetnih tijela na tržištu, ponekad kupac jednostavno ne može pronaći ništa za sebe. U ovom slučaju, savršeni luster također se može pronaći među dizajnerskim modelima, izrađenim u ograničenim količinama i od dobro definiranih materijala. 

YouTube video
Ideje za uljepšavanje doma pomoću modernih i klasičnih lustera

Kupac takvog modela plaća više nego da ga kupi u fizičkoj ili online trgovini, ali može biti siguran da nitko neće dobiti isti model kao on i da će njegov strop izgledati potpuno jedinstveno. Stoga, izbora u trgovinama s rasvjetom je jako puno i uz malo biranja, svatko će pronaći najbolju rasvjetu za svoj dom.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top