Kvalitetna sjedeća garnitura za dnevni boravak

Uređenje novog stana ili adaptacija postojećeg zna predstavljati pravi stres. Mnogi ljudi nemaju ideja i znanja oko toga kako urediti prostoriju, a kod nas i dalje nisu pretjerano popularni dizajneri prostora. Uređenje dnevnog boravka je najteži zadatak, a jedan od najzahtjevnijih komada namještaja je sjedeća garnitura, jer ona mora biti lijepa, udobna i uz to se savršeno uklapati u prostor. Kroz ovaj tekst ćemo vas uputiti u uređenje dnevnog boravka, te kako odabrati savršen namještaj ovisno o veličini prostorije.

Priprema za uređenje dnevnog boravka

Prije uređenja i odlaska u kupnju, veoma je bitno adekvatno se pripremiti. To znači da morate rasporediti namještaj za dnevni boravak po prostoriji i izmjeriti dimenzije prema kojima ćete ga kupiti. Sjedeća garnitura zauzima najviše prostora, stoga prema njoj odredite raspored drugih stvari u prostoriji. 

Raspored rasvjete

Uz to, morate obratiti pažnju i na osvjetljenje prostorije, kako bi boravak u njoj bio opuštajuć i da ne umara oči. Ovo su 3 glavna koraka kod pripreme za kupnju namještaja:

  • Provjerite kako prirodna svjetlost (sunce) ulazi u prostoriju tijekom dana i prilagodite umjetna rasvjetna tijela u prostoriji. Najčešće se za dnevni boravak stavlja svjetlo u sredini prostorije, uz samostojeću lampu u nekom kutu ili ambijentalno osvjetljenje na zidovima.
  • Zamislite raspored namještaja u prostoriji tako da ne blokira prirodni izvor svjetla ili umjetno osvjetljenje.
  • Izmjerite prostor predviđen za svaki komad namještaja koji planirate kupiti.
YouTube video

Namještaj za dnevni boravak

U dnevni boravak možete staviti razni namještaj, no mi ćemo se fokusirati samo na dva najbitnija, a to su regal za dnevni boravak i sjedeća garnitura.

Sjedeća garnitura za dnevni boravak
Sjedeća garnitura za dnevni boravak je najbitniji namještaj, jer ćete na njoj vi i gosti provoditi najviše vremena.

Regali za dnevni boravak

Regali za dnevni boravak su obavezan namještaj, na koji se postavlja televizija i razne druge stvari. Birajte ga ovisno o veličini prostora. Kod velikih prostorija možete se odlučiti na glomazni regal, dok kod manjih prostora uvijek birajte minimalističko rješenje, kako bi prostor izgledao što veći i kako ga namještaj ne bi smanjio.

Sjedeća garnitura za dnevni boravak

Sjedeća garnitura za dnevni boravak je najbitniji namještaj, jer ćete na njoj vi i gosti provoditi najviše vremena. Postoje razne varijante, a najpoznatije su:

  • Dvosjed
  • Trosjed
  • Dvosjed ili trosjed u kombinaciji s foteljama
  • Sjedeća garnitura u L obliku

Ovisno o veličini prostorije birajte koji tip garniture za dnevni boravak odabrati, a osim toga, kod kupnje obratite pažnju i na ove tri bitne stavke:

  • Izgled
  • Kvaliteta izrade
  • Udobnost

Naravno, nemojte zaboraviti pogledati i cijenu, kako biste pronašli garnituru koja idealno odgovara vašim potrebama i nije izvan vašeg budžeta. Namještaj za dnevni boravak možete pronaći u web trgovini dom24.hr i naručiti ga sa samo nekoliko klikova mišem.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top