Kuhinjski stolovi raznih veličina i materijala

Prije nekoliko desetljeća došlo je do velikog pomaka u dizajnu interijera u kojem je kuhinja dobila na značaju. Razlog tome je sve veća popularnost kuhanja i dijeljenja obroka sa svojim najmilijima. Kuhinja povezana s blagovaonicom postala je središnje mjesto druženja i okupljanja obitelji u mnogim domovima, a veliku ulogu u njoj ima kuhinjski stol.

Kuhinjski stolovi danas nisu samo mjesta na kojima se jedu brzi obroci već mjesta na kojima satima sjede obitelj i prijatelji, dijeleći hranu i riječi s velikim entuzijazmom. Zbog toga je biranje kuhinjskog stola ipak malo složenije nego što se čini na prvi pogled.

Kuhinjski stolovi i njihov smještaj u prostoru

Prilikom kupnje kuhinjskih stolova bitno je znati da morate izabrati stol koji će se prilagođavati vašim potrebama, a ne vi njemu, te da stol mora pristajati u vaš prostor i veličinom i stilom. 

Ako je vaš prostor blagovaonice manji, za vas su idealno rješenje sklopivi kuhinjski stolovi. Oni mogu biti sklopljeni kada ih koriste samo članovi vašeg kućanstva, a kada vam dolaze gosti ih jednostavno možete otvoriti i imati ćete velik stol dovoljan za sve.

Oblik stola je izuzetno važan

Morate obratiti pažnju i na oblik stola, a on ovisi o broju ljudi koji ga koriste. Ako želite imati više sjedećih mjesta birajte ovalni stol jer se oko njega može okupiti najveći broj ljudi. U istom slučaju je vrlo korisno kupiti stol s jednom masivnom centralnom nogom radije nego onog s četiri noge jer one mogu ometati ljude prilikom sjedenja.

YouTube video

Svakako morate obratiti pozornost i na dizajn, jer se kuhinjski stolovi u prostoriji ističu veličinom i mogu odlično podići prostor, ali ga i poružniti. S obzirom na to da se kuhinjski stol ne mijenja i ne kupuje često treba odvojiti vremena za odabir najboljeg stola kako kasnije ne bi požalili taj izbor.

Moderni ili tradicionalni kuhinjski stolovi?

Izbor kuhinjskih stolova je stvarno izniman i svatko će zasigurno pronaći najbolji stol za svoj dom. Možete birati između:

  • modernih
  • tradicionalnih
  • umjetničkih 
  • ukrašenih
  • sa staklenom površinom 
  • s drvenom površinom

Što je najvažnije, uvijek možete birati između stotinu različitih boja i nijansi te vrsta materijala i drva od kojih su načinjeni. Ako volite moderni namještaj u vašu će se kuhinju odlično uklopiti stolovi sa staklenom površinom koja odgovara svakom modernističkom stilu. 

Ako volite tradicionalne kuhinjske stolove vrlo lako ćete pronaći masivni hrastov ili bukvin stol koji će vas vratiti u prošlost. Bez obzira koji stol odabrali, nemojte štedjeti prilikom kupnje jer kvalitetan stol možete koristiti desetljećima.

Čitajte i sljedeći članak: Moderne komode za stan

Komode su niski komadi namještaja, koji neće blokirati svjetlost, no veoma je važno da pravilno rasporedite regale i ormare. 

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top