Auto kozmetika je bila luksuz u prošlosti

U prošlosti su se proizvodi za njegu automobila, odnosno auto kozmetika, smatrali velikim luksuzom, a samim tim i bespotrebnim dodatkom. Ipak, u novije vrijeme to se promijenilo pa je sve veći broj ljubitelja automobila i dobrog izgleda istih počeo kupovati ove proizvode.

Danas je na tržištu velik broj takvih proizvoda, a neka općenita podjela je na auto kozmetiku za unutrašnjost i za vanjski dio automobila.

Proizvodi za ljepotu limenog ljubimca

Svi koji vode računa o unutrašnjem i vanjskom izgledu svog limenog ljubimca upoznati su s s proizvodima za njegovo održavanje. Auto kozmetika podrazumijeva sve proizvode koji se koriste za održavanje unutarnjih i vanjskih površina automobila. 

Veliki asortiman se može pronaći u većim trgovačkim centrima koji imaju posebne odjele za kozmetiku za auto i ostale potrepštine vezane uz automobil ili pak u specijaliziranim trgovinama koje prodaju opremu za automobile. Auto kozmetika je odličan dodatak koji može doprinijeti ljepoti i estetskom izgledu vašeg automobila i zadržati njegov dobar izgled i tržišnu vrijednost.

Auto kozmetika
Auto kozmetika podrazumijeva sve proizvode koji se koriste za održavanje unutarnjih i vanjskih površina automobila. 

Najprodavanija kozmetika za auto

Najtraženija, najpopularnija kozmetika za auto su svakako proizvodi za čišćenje, a oni uključuju:

  • Šampone za pranje automobila
  • Pjene za pranje automobila
  • Preparate za uklanjanje masti, ulja i prašine
  • Deterdžente za pranje i čišćenje stakala, plastičnih ili tapiciranih površina te guma automobila

Osim njih, često se koriste i razne paste za poliranje i drugi sredstva specijalizirana za čišćenje pojedinih dijelova u autu.

Održavanje sjaja auta

Osim proizvoda za čišćenje automobila, vrlo popularan proizvod su i krpice i spužve za pranje i sušenje plastičnih i limenih površina, kao i krpe za poliranje. Posebnu popularnost među kupcima imaju voskovi za pranje automobila koji dodatno naglašavaju rezultate pranja i osiguravaju dugotrajniju čistoću. Naime, zahvaljujući vosku, kapljice vode se ne zadržavaju na površinama automobila, već se odbijaju od njega.

Mirisne note u automobilu

Osim čišćenja automobila, vrlo bitan segment je i njegov miris pa tako danas postoje proizvodi i za tu namjenu. Neki od takvih proizvoda su vlažne mirisne maramice koje istovremeno čiste i osvježavaju unutrašnjost vozila. Protiv neugodnih mirisa u automobilu se bore razni osvježivači mirisa koji se smatraju nezaobilaznim dodatkom, odnosno proizvodom auto kozmetike svakog automobila. 

YouTube video

Mirisi za auto danas dolaze u obliku tekućine, praha ili gela s velikim brojem mirisnih nota. A za osobe koje su alergične na neke mirise postoje i antialergijski osvježivači mirisa za automobile. Uglavnom, riječ je o vrlo jeftinim proizvodima koji će osvježiti unutrašnjost svakog auta. 

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top