USB ključevi za razne potrebe

Danas je teško zamisliti dan bez korištenja računala, bilo u slobodno vrijeme ili pak za rad. Osim samog računala, važno je imati i prijenosnu memoriju koja će vam olakšati prijenos podatka ili pak stvaranje sigurnosne kopije. USB ključevi stoga su također veoma važan dodatak uz računala danas.

Nekada je njihova cijena bila vrlo visoka i nisu im predviđali veliku popularnost. No, s rastom popularnosti i sve većim brojem proizvođača, cijena im je počela padati i postali su itekako popularni računalni dodatak.

Kapacitet za pohranu podataka

Najvažnija stavka na koju morate obratiti pozornost je kapacitet USB ključeva. Bez obzira da li se USB ključevi kupuju za vlastite potrebe, kao promotivni poklon ili u neku drugu svrhu, kapacitet će odrediti koliko će vam oni biti koristan. 

Najvažnija stavka na koju morate obratiti pozornost je kapacitet USB ključeva.

Naravno, i druge stavke poput vrste USB priključka mogu utjecati na, na primjer, brzinu prijenosa, no s obzirom na standarde, osim ako ne prenosite velike količine podataka, nećete osjetiti pretjeranu razliku po tom pitanju između različitih opcija. Što se kapaciteta pak tiče, što je on veći, to ćete više podataka moći čuvati na USB ključu, pa će vam on samim time biti i korisniji.

Pažljivo s prijenosnim memorijama

Iako su u usporedbi s drugim vrstama prijenosne memorije, poput disketa, CD-a i DVD-a, USB ključevi najotporniji, i dalje je veoma bitno kako ih čuvate. Danas je chipset USB ključeva, čak i ako se radi o velikim kapacitetima, moguće pohraniti u vrlo male dimenzije, pa je najveći dio upravo USB priključak. 

YouTube video

Stoga su osmišljeni razni dizajni koje je jednostavno čuvati, na primjer, model u kartici ili novčiću. Voda danas više ne predstavlja veliku opasnost za USB ključeve, pogotovo ako se ne radi o dugom izlaganju, no temperatura itekako može utjecati na kvalitetu, stoga ih čuvajte od direktnih izvora topline.

Skriveni USB

Kako se USB ključevi danas mogu proizvesti u zbilja sitnim dimenzijama, moguće ih je sakriti u razne predmete. Takvi USB ključevi čine odlične:

  •  promotivne poklone
  •  rođendanske poklone 
  •  poklone u razne druge svrhe

Za poslovnjake, tu su USB ključevi u kemijskim olovkama, koji ponekad također dolaze i s laserskim pokazivačem za prezentacije. 

S druge strane, USB ključevi u nakitu odličan su poklon za ljubitelje tehnologije oko vas, jer običan model pretvaraju u zanimljiv dodatak, i osiguravaju da će USB ključ uvijek imati uz sebe. Tražite li koristan poklon, USB ključ odlična je ideja! 

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top