Dolazi zima, neka je vaši blatobrani prežive

blatobraniDolaskom kraja godine, svi oni, koji imaju svoje automobile, najviše se bave sa time, gdje kupiti nove gume, zimske gume, pa nakon toga gdje i kod koga ih promijeniti i staviti na svoj automobil i tako dalje – sve vezano samo na gume, njihovu cijenu i kvalitetu.

Ali kraj godine nije važan samo za gume na vašom automobilu – pored njih, potrebna je i briga za neke druge stvari – znate za koje?
Krajem godine dolazi zahlađenje, a sa njim hladni vjetri i snijeg, to znači, da će se ceste prije ili kasnije zabijeliti i na njima će se pojaviti snijeg i led. Sve to znači, da će prije ili kasnije iz garaža doletjeti vozila službe za čišćenje cesta i početi ih soliti i posipavati sa malim kamenčićima. Sve to su stvari, koje nikako nisu najbolje za vaš automobil, za vašu karoseriju i za vaše blatobrane! Ali ne brinite, sve to nije znak, da se cijelu zimu nećete voziti sa autom – ako ćete dovoljno paziti na njega i uzdržavati ga, sve će on to preživjeti, vidjet ćete!

Kako će blatobrani ostati neoštećeni?

Znači, pao je snijeg, vani je na cestama led i sve puno malenih kamenčića, koje su posipali po cesti, a vi morate na posao ili na nogomet sa prijateljima. Što sad? Sjednite u automobil i odite – na cesti lijepo polako, vozite se po cestama, koje su što bolje očišćene i na kojima stoji što manje leta i vode.
Bilo kako ćete paziti, što radite, vaši blatobrani će doživjeti nekoliko udaraca – kao prvo će na njih doći slana voda, a pored nje još udarci malenih kamenčića – sve to može donijeti oštećenja! Pa eto, sada morate pričekati, ne preostaje vam drugo – pričekajte da dođe prvi malo topliji dan i sa vašim autom odmah krenite u kakvu autopraonicu, te vaš automobil jako dobro operite. Na takav način ćete skinuti svu sol iz njega, te tako jako dobro zaštititi sve skupa od mogućnosti korozije!

blatobran

A što napraviti kad udarite?

Ovo gore je jedna od mogućnosti, kako preživjeti zimu, ali svi nemaju takve sreće – u takvim okolnostima, kad je vani snijeg, mraz i led, puno puta se dogodi, da se dogodi i kakva prometna nesreća i u njoj stradaju blatobrani ili koji drugi dio automobila. Nemojte se sekirati – u takvim situacijama ukucajte na internetu naslov Silux.hr, te potražite jako kvalitetne i jeftine dijelove za vaš automobil – za male pare ćete jako brzo riješiti sve probleme. A onda gas, opet na cestu!

YouTube video

Znate li da cerada za auto nije potrebna samo kako bi se auto zaštitilo od prljanja? Više o tome u sljedečom članku.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top