Krovna kutija če proširiti prtljažni prostor automobila

Automobili danas na krovu sve češće imaju montiranu krovnu kutiju. Razlog za to je vrlo jednostavan: manjak prtljažnog prostora. Mnogi manji kompaktni automobili imaju mali prtljažni prostor u koji je često nemoguće smjestiti svu prtljagu koju želimo povesti sa sobom.

krovna-kutija-srebrna

To pogotovo dolazi do izražaja u vrijeme kada se odlazi na neki put i mnoge velike torbe i koferi jednostavno ne stanu u prtljažnik. Jednostavna pomoć u takvim situacijama je montiranje krovne kutije na automobil.

Kako je montirati i na što pripaziti?

Krovna kutija se u pravilu vrlo lako montira na automobil. Potrebno ju je samo spojiti na krovne nosače. Neki automobili već dolaze sa ugrađenim krovnim nosačima pa je u tom slučaju potrebno kupiti samo odgovarajuću kutiju. Ukoliko pak nemamo krovne nosače, moramo ih ugraditi. Postoje univerzalne varijante na koje se onda lako može pričvrstiti većina kutija na tržištu. Takvo rješenje će također biti odlična opcija za one koji imaju više od jednog automobila jer na taj način mogu lako premještati kutiju s jednog automobila na drugi.

krovna-kutija-crne-boje
Prilikom montiranja kutije na nosače, moramo se uvjeriti da je sve sjelo na svoje mjesto i da je dobro zategnuto. Na taj način ćemo izbjeći moguće ispadanje kutije s automobila tijekom vožnje. Isto tako, zbog većeg otpora zraka koji se javlja prilikom vožnje, automobil troši nešto više goriva i osjetljiviji je na udare vjetra. Stoga se preporuča skinuti kutiju sa krova ukoliko ju ne namjeravamo koristiti duže vrijeme.

krovna-kutija-automobil-crna
Potrebno je obratiti i pažnju na podatak koji svaka kutija posjeduje koji se odnosi na najveću dopuštenu nosivost. To ne bi trebalo zanemariti jer je svaka kutija testirana na određene granice nosivosti i do te granice je sigurna njezina upotreba.

https://www.youtube.com/watch?v=HEkta-71CSo

Stanje na tržištu

S obzirom na sve veću potražnju za krovnim kutijama, ne čudi što se na tržištu može pronaći mnoštvo modela različitih proizvođača. No, kao i kod većine ostale dodatne opreme za automobil, neki proizvođaći se izdvajaju svojom kvalitetom. Tako su već dugo vremena najprodavanije krovne kutije dva proizvođača: Thule i Nordrive. Oba proizvođača nude veliki izbor različitih tipova kutija koje se razlikuju po svom dizajnu, veličini i cijeni. Ono što im je zajedničko je izvrsna kvaliteta koja je potvrđena nizom nezavisnih testova koje provode razne neovisne tvtke. Prije kupnje poželjno je odabrati samo kapacitet kutije koji će zadovoljiti naše potrebe za prtljažnim prostorom i onda ovisno o financijskim mogućnostima odabrati idealnu kutiju.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top