Najpoznatije plaže u Hrvatskoj

Posjetite ove oaze mira i zabave

Predivna Jadranska obala u Hrvatskoj dugačka je 5 835 km. Zajedno sa ostrvima koje ima, predstavlja poželjnu destinaciju za odmor. Plaže od bijelog šljunka, drveće i aromatično žbunje koje se nalazi u blizini predstavlja idilično mjesto za bijeg od jakog sunca.

Ovo je lista plaža u Hrvatskoj, koje obavezno morate posjetiti.

hrvatska-plaze-more

Plaža Gornja Vala

Nalazi se u Splitsko – dalmatinskoj županiji tačnije 40km od Makarske u mjestu Gradac. Ovo je jedna od najvećih šljunčanih plaža na rivijeri, a kako je zaštićena od vjetra idealno je mjesto i za jahte. Plaža je u sklopu borove šume, pa hlada nikad ne fali.

YouTube video
Video: Drvenik Gornja vala more

Plaže Milna i Dubovica

Nalaze se na ostrvu Hvar, koji uz miris lavande mami turiste i plažama. Mjesto Milna ima 4 plaže od bijelog šljunka koje su okružene voćnjacima, vinogradima i borovom šumom. Plaža je zaštićena od vjetra, pa je more jako čisto i toplo.

Predivne plaze Hrvatske

Dubovica je najveća plaža sa bijelim šljunkom na Hvaru, koju okružuje borova šuma. Plaža je poznata po čistom moru, pa je jako teško ne okupati se i zaroniti u veličanstveni podvodni svijet.

Plaže Pakleni otoci

Pakleni otoci su ustvari mali arhipelag koji se nalazi prekoputa Hvara. Za dolazak vam treba oko 20 minuta taksi brodom koji redovno plovi tom destinacijom. Postoji dosta skrivenih uvala i mjesta za kupanje, koji su okruženi borovom šumom. Upravo ovakva mjesta najviše privlače turiste koji žele mir. Osim regularnih plaža, na ostrvu Marinkovac se nalazi i djelimično nudistička plaža.

Plaža Vela

Nalazi se na najvećem ostrvu Hrvatske – Krku. Ova plaža je jedna od najposjećenijih jer ima raznolik sadržaj kako za djecu tako i za odrasle. Obiluje restoranima, kafićima, hotelima i plažama sa sitnim pjeskom i krupnim šljunkom.

Plaža Stara Blaška

Nalazi se 10 km od mjesta Punat. Osim nedirnute prirode ovu šljunčanu plažu krase aromatično i medicinsko bilje. Ova mirna plaža je idealno mjesto za osobe koje žele pobjeći od gradske gužve.

Plaža Zrće

Ova plaža nalazi se u mjestu Novalja na ostrvu Pag. Plaža ima bogat sadržaj koji mami turiste iz cijelog svijeta. U svijetu je već poznato da je Zrće plaža sa dobrim žurkama.

Ukoliko ste željni odmora ili provoda, ove plaže će vam pružiti sve. Prijatno okruženje sa čistim morem naprosto mami uzdahe turiste.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top