3 destinacije u Hrvatskoj za sve ljubitelje prirode

Ostrvo MljetUživajte u prirodi koju Hrvatska nudi

Avanturistički izleti u prirodu su postali jako popularni u Hrvatskoj. Ljudi koji dolaze u ovu prekrasnu zemlju, dolaze kako bi pobjegli od svakodnevnih obaveza uz kratke izlete pune različitih aktivnosti. Svi već znaju da Jadransko more privlači turiste svake godine, a i zašto ne bi kada se na njemu može jedriti, voziti kajak, rafting, ploviti, plivati, roniti kao i mnogo drugih stvari.

Za one koji preferiraju provesti svoj odmor na zemlji, planine kao i nacionalni parkovi će biti savršeni za to. Pješačenje, penjanje, vožnja bicikla i šetnja po prirodi može biti nezaboravno iskustvo u ovoj državi.

Evo koje su to popularne 3 destinacije u Hrvatskoj za sve ljubitelje prirode:

– Nacionalni park Plitvička jezera

Najpopularnija destinacija svih zaljubljenika u prirodu su definitivno Plitvička jezera. Ovaj park sa svojim očaravajućim jezerima i vodopadima je vrhunac od svih parkova koje ova zemlja ima u ponudi. Veliki vodopad je nastao prirodnim putem, a stepenicama koje vode do vrha može se popeti i uživati u vodopadima i jezerima. Ovo je ujedno i dom 321 vrste leptira kao i mnogom endemskom bilju.

Mljet
Mljet

– Nacionalni park Mljet

Omiljeni među mnogim avanturistima, Mljet pruža sve ono što jedan posjetilac želi. Za one koji traže interesantno mjesto za šetnju ili biciklizam, Mljet je savršen. Oni koji su u potrazi za predahom od užurbanog razgledanja, Mljet može biti poprilično mirno mjesto za odmor. Tajanstvene pećine okružene bujnom šumom, kristalno jezero koje ima bezbroj nijansi u sebi, bogata flora i fauna je čak i Odiseja navela da provede 7 godina sa nimfom Kalipso na ovom ostrvu.

– Hvar

Za ostrvo Hvar se kaže da ima više sunca od bilo kojeg drugog dijela države i ujedno je najduže ostrvo koje Hrvatska posjeduje. Polja maslina i grožđa upotpunjuju izgled ostrva, a lokalno stanovništvo je više nego ljubazno i voljno pokazati kako se nekada vino pravilo. Iako se proces nije toliko izmijenio, svakako treba pogledati kao i probati vino.

Sa svim ostrvima koje Hrvatska posjeduje, zabave i avanture nikako ne može ne nedostajati.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top