Kampovanje u Hrvatskoj

campingOdmorite se na jedinstven način

Hrvatska je jedna od najpopularnijih destinacija za mnoge kampere. Sa više od hiljadu ostrva, različitih veličina i nastanjenosti, Hrvatska pruža kamperima mnogo alternativa. Takođe Hrvatska je poznata po kombinaciji klima, pa je uz obalu pretežno mediteranska klima, dok je na sjeveru pretežno planinska. Pa je, kad se planira odmor, Hrvatska savršena opcija.

Ljepotu Hrvatske obale čine i njena ostrva. Neka od ovih ostrva imaju odlična mjesta za kampovanje. Najveća ostrva su Cres i Krk, oba locirana na Jadranskom moru. Krk je više naseljeniji od Cresa, a i dosta je veći. Do oba ostrva se može doći sa kopna ili sa drugih, susjednih ostrva. Ova ostrva su jako popularna kamperima.

Jedinstven odmor u Hrvatskoj

Druga popularna mjesta za kampovanje u Hrvatskoj su kamp Kalac, kamp Adriana, ostrvo Hvar, Lastovo kamp Skriveni, ostrvo Lošinj, Brijuni, Pag, Istra i Kvarner. Od svih ovih kampova, najveće kamp mjesto je Kalac sa svojih 1000 m2. Istra je u drugu ruku najrazvijeniji turistički region. Lošinj je poznat po svojoj zelenoj vegetaciji. Susak, ostrvo blizu Lošinja je posebno na svoj način. Sa populacijom od nekih 200 stanovnika, koji pričaju svoj jezik i oblače se raznobojno. Pag je drugo najveće ostrvo u Jadranu, a zbog jakih vjetrova ima slabu vegetaciju. Poznat je po čipki koja se na njemu pravi i po Paškom siru. Hvar je četvrto najveće ostrvo i dosta je sunčanije, ali ima i kiše. Ostrvo je bogato vegetacijom, pogotovo poljima lavande, ružmarina i žalfije. Ostrvo izvozi ulje lavande i savjetuje se svakom kamperu da ga proba.

Izbor kamp mjesta u Hrvatskoj zavisi kako kamper želi da provede svoj odmor. Najbolje oko kampinga u Hrvatskoj je taj što ona može da pruži različita kamp mjesta koji imaju različite vrste zabave i različite temperature.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top