Kako uživati u Hrvatskoj

trajekt-hrvatskaOdmorite se u plavom Jadranu

Hrvatska je omiljena destinacija turistima iz cijelog svijeta, a posebno Evropljanima zbog blizine. Potrebno je svega 2 sata avionom iz Londona da bi se došlo do nje, a 45 minuta iz Minhena. Prirodne ljepote Hrvatske su jedinstvene i jedne od najočuvanijih u Evropi. Ona ima 5800km obale, nekoliko stotina ostrva i nekoliko nacionalnih parkova što čini ovu zemlju zanimljivom i vrijednom za posjetiti.

Do nje se može doći avionom, vozom, trajektom ili automobilom. U toku ljetne sezone, saobraćaj je jako povećan u predjelu Dalmacije, što ne predstavlja veliki problem jer kada se dođe na odredište sve se to zaboravi.

Iako je i unutrašnjost Hrvatske jako lijepa, većina turista se ipak odlučuje za boravak na obalama Jadranskog mora i posjeti najpopularnijih gradova Dubrovnika, Trogira, Zadra, Splita i Šibenika. Osim ovih gradova velika atrakcija je i Nacionalni park Kornati, kao i Brijuni i rimska arena u Puli. Jednodnevni odlazak u unutrašnjost Hrvatske neka bude rezervisan za posjetu Plitvičkih jezera i Nacionalnog parka Paklenica.

Odmor u Hrvatskoj

Većina turista koji dođu u posjetu odsjedaju u hotelskim sobama ili apartmanima na moru. Uživajući na plaži i ne znajući koliko ljepota Hrvatska ima još da ponudi. To se lako može istražiti iznajmljujući neke od brodova od lokalnog stanovništva koje je više nego spremno da pođe u obilazak zajedno sa turistima, otkrivajući skrivene plaže, čari obale i ostrva od kojih su mnoga nenaseljena, a savršena za kupanje. Osim kupanja, hrana u Hrvatskoj je raznovrsna i jako ukusna pa od pica, riba, tjestenine, morskih plodova do domaćeg vina i maslinovog ulja svaki gurman će ostati oduševljen.

Kao što je već napisano Hrvatska ima puno ostrva, i da bi se došlo do njih ne mora se izlaziti na otvoreno more. Dovoljno je samo doći brodom, usidriti se, plivati i uživati u ljetu. Kako uživati u Hrvatskoj? Odgovor na ovo pitanje je: tako što trebate doći i prepustiti se njenim čarim

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top