Penzionerski dani u Hrvatskoj

croatia1Iskoristite najbolje svoje penzionerske dane

Locirana preko puta Italije, Hrvatska je destinacija koja privlači sve više i više turista i osoba koje žele svoje penzionerske dane provesti u miru i na moru. Iako je u prošlosti ona doživjela značajne promjene zbog prelaska sa komunizma na demokratiju, Hrvatska je sada mirna država koja je idealna za odmor.

Hrvatski pejzaž je raznolik, pa tako postoje ravnice u Slavoniji, mnoštvo ostrva u Jadranskom moru, brda u Hrvatskom zagorju kao i poznatih planina i rijeka.

Ono što ljude privlači u ovaj dio je stara mediteranska gradnja koja je izuzetno očuvana. Ovo privlači i starije osobe koje žele uživati u gradovima koji imaju bogato kulturno naslijeđe, istorijsku arhitekturu i značajne antičke artifekte. Osim ovoga, tu su i prirodne znamenitosti poput Plitvičkih jezera kao i mnoštvo drugih koji se mogu istražiti kada se odabere grad u kojem će se provesti penzija.

Klima je topla i kišovita, mediteranska. Međutim postoje i snježni predijeli, posebno u Lici i Gorskom kotaru. Lokalaca ima oko 4.9 miliona, a kad je turistička sezona broj turista raste i do 10 miliona. Osim gradova na obalama Jadranskog mora, Zagreb ima svoju posebnu čar koja mnoge privlači.

Kako provesti svoje dane u penziji

Oni koji odluče da svoje dane u penziji provedu u Hrvatskoj, neće im biti dosadno. Penzionerski dani u Hrvatskoj se mogu provoditi u obilasku obližnjih gradova, pozorišta, rimskog amfiteatra, muzeja i različitih galerija. U primorskim gradovima se može osjetiti duh prošlosti. Stare palate kao i crkve čine svaki obilazak istorijski značajnim.

Iako je hrvatski jezik, jezik kojim govore lokalci, dosta njih zna i engleski jezik. Hrvatska kuhinja je jedna velika avantura, najviše zbog toga što su 4 kulture uticale na nju. Mediteranska kuhinja je najpopularnija u Dalmaciji kao i kuhinja njihovih susjeda Italijana. Ovo znači da su jela uglavnom sa tjesteninom, povrćem i morskom hranom. Lokalci u unutrašnjosti preferiraju Austrijsku, Mađarsku i Tursku kuhinju. Ovo uključuje jela od mesa, povrća i ribe. Vino je jako popularno za piti prilikom jela.

Cijena življenja je poprilično jeftina ako se uzmu u obzir susjedne države, kao što su Francuska i Italija.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top