Muzički festivali u Hrvatskoj

Festivali koje obavezno morate posjetiti

Ukoliko ste ljubitelj muzičkih festivala pripremili smo za vas listu festivala u Hrvatskoj koje vrijedi posjetiti. Muzički festivali u Hrvatskoj su dobro posjećeni, a ulaznice nisu više od 400KN.

INmusic festival se održava u Zagrebu, tačnije kod jezera Jarun, gdje osim slušanja odlične muzike možete i kampovati. Festival se održava od 2006. godine, a ulaznice koštaju oko 300KN. Da bi stekli utisak o kakvom se festivalu radi navešćemo imena prošlogodišnjih grupa: Mando Diao, Franz Ferdinand, Plan B, The Cranberries, Jamiroquai, Mastodon, Massive Attack, Alice in chains…

Rokaj fest se održavao u Zagrebu kod jezera Jarun od 2007. godine, međutim preseljen je na Velesajam. Cijena ulaznice košta oko 250KN. A poznatije grupe koje su nastupale prošlih godina su Slayer, Mastodon, Gojira.

Outlook festival se već zadnjih par godina održava na tvrđavi Punte Kristo kod Pule. Od poznatijih imena navešćemo samo neka (Adam F, Sky FX, Marcus Intalex, Congo Natty, Alix Perez, Zinc) koje će vas zainteresovati da ga posjetite ako ste ljubitelj drum’n’bass i dubstep zvuka.

Seasplash festival se održava nedaleko od Pule od 2003. Festival je namjenjen ljubiteljima reggae, dub, hip hop, ska i elektronske muzike. Ulaznice se kreću oko 300KN i obezbjeđeno je kampovanje. A neki od poznatijih izvođača su: Hig Tone, Brain Damage, Zion Train, Dreadzone, Jenna G, Paprika Korps itd.

Posjetite festivale muzike u Hrvatskoj

Hartera je festival koji se održava u Rijeci. Za ljubitelje tehno, dab, džež i disko muzike ovo je pravo mjesto. Prošlogodišnji festival uveličali su izvođači kao što je Rambo Amadeus, Laurent Garnier, Azari & III, Svadbas, Darkwood Dub, Asian Dub Foundation i mnogi drugi.

Terraneo je festival održan prvi put 2011. godine u Šibeniku, koji osim dobre muzike ima i različite ekološki osvještene radionice. Prošli izvođači su: The XX, Friendly Fires, The Horrors, Swans, The Ting Tings, a cijena ulaznice je oko 350KN.

The Garden festival se održava blizu Zadra, a ako ste ljubitelj klupske muzike ovo je mjesto za vas. Festival se prvi put održao 2006. godine, a na njemu su nastupali Kenny Dope, Tiger and Woods, Ben UFO i mnogi drugi.

Urban Fest Osijek ili UFO je festival koji se održava u Osijeku, a nastao je 2004. godine. Namjenjen je bendovima i dj-ima koji se jos nisu probili da nastupaju pred velikom publikom. Ulaznica je oko 100KN.

Špancir festival se održava u Varaždinu, prvi put 1999. godine sa trajanjem od 10 dana.  Od izvođača nastupali su Flogging Molly, Tom Craft, Josipa Lisac i drugi.

Dirty Old Festival održava se u Velikoj. Do sada su u Velikoj nastupali La Phaze, Brkovi, Analena, Kultur Shock, Lollobrigida i mnogi drugi.

Liburnia je najveći hrvatski jazz festival koji se održava u Opatiji od 2001. godine. Ovo su samo neka od mnogobrojnih džez ikona koje su već nastupale na Liburnii: Hiromi, Larry Carlton, Tower of Power, Kennz Garret, Richard Bona, Joe Zawinyl…

Spremite se za festival

Kada idete na festival osim hrane i nekih esencijalnih stvari sa sobom nosite, ukoliko planirate kampovati, šator i vreću za spavanje. U slučaju kiše kabanicu, vodootporne čizme i odjeće dovoljno za par dana, ali imajte u vidu da ćete je smočiti na prvoj svirci. Najbitnije od svega je da ponesete dobro raspoloženje.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top