Ne štedite na motorističkim kacigama

U posljednjih nekoliko godina bavljenje motociklizmom postalo je vrlo popularno, no s obzirom na to da je motociklizam vrlo opasan sport kod kojeg ozljede najčešće imaju kobne posljedice, vrlo je važno zaštititi se na adekvatan način. Zato je posjet trgovinama moto opremom obvezan korak koji moraju obaviti svi motociklisti kako bi se mogli uputiti na svoj put. 

Primarnu zaštitu svakog motociklista čini kvalitetna i dobra moto oprema koja se bira s obzirom na zahtjeve vožnje, ali i s obzirom na razinu sigurnosti koju želite imati. Jedan od glavnih dijelova moto opreme je svakako motoristička kaciga.

veliki odabir kvalitetnih moto kaciga
Jedan od glavnih dijelova moto opreme je svakako motoristička kaciga.

Težak, ali važan izbor svakog motociklista

S obzirom na sve veću popularnost motociklizma i motorističke kacige su postale sve traženiji proizvod pa se njihov asortiman i broj modela uvelike proširio. Kako biste u tako velikom asortimanu pronašli onu idealnu za sebe obratite pozornost na iduće parametre koji su vrlo važni u izboru kao što su:

  • Stil vaše vožnje
  • Vrsta motocikla koji vozite
  • Vaše osobne želje, navike i potrebe 

Osnovnih pet kategorija među kojima možete birati su: zatvorene (integrirane), otvorene (jet modeli), poluotvorene, modularne i kros kacige za motor.

YouTube video
Pametne kacige za koje niste ni znali da postoje.

Maksimalna zaštita i udobnost pri vožnji motocikla

Jedan od najčešćih izbora svih motorista su zatvorene kacige za motor, a razlog tome je to što one zbog svog specifičnog oblika prekrivaju cijelo lice ili barem većinu lica. U tom smislu one najbolje štite motociklista u slučajevima pada kada je cijela glava ili njezin veći dio zaštićen.

Pročitajte više na: https://www.motostranice.com/ne-stedite-na-motoristickim-kacigama/

Motocross je vrsta sporta na motociklima čiji je naziv nastao kombinacijom riječi motorcycle i Cross Country. Kao što mu samo ime govori, za razliku od utrka po cesti, natjecatelji se u ovom sportu natječu vozeći se po neravnim, brdovitim, a često i opasnim terenima. Ako vas zanima ovaj sport, znate da su za vas Motorcross kacige kao zaštita i pokazatelj identiteta.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top