Motorcross kacige kao zaštita i pokazatelj identiteta

Motocross je vrsta sporta na motociklima čiji je naziv nastao kombinacijom riječi motorcycle i Cross Country. Kao što mu samo ime govori, za razliku od utrka po cesti, natjecatelji se u ovom sportu natječu vozeći se po neravnim, brdovitim, a često i opasnim terenima. 

Vozila, kao i motocross kacige oblikovana su posebno za svrhu natjecanja. Takva oprema nije namijenjena za vožnju u javnom cestovnom prometu, ali zahvaljujući tome, natjecatelji imaju mogućnost pokazati svoj osobni identitet kroz dizajn motocross kaciga i vozila.

Opasnost od ozljeda pri padu s motocikla

S obzirom na to da se radi o opasnom terenu, postoji velika opasnost od ozljeda, stoga je zaštita za cijelo tijelo, a pogotovo za glavu, ključna tijekom motocross utrka. Kako bi ste smanjila vjerojatnost od ozljeda glave, natjecatelji nose posebno dizajnirane motocross kacige

YouTube video
Najbolje motocross kacige za početnu razinu

Iako njihove cijene između 50 do čak 500 i više eura, prije razmišljanja o uštedi natjecatelji trebaju razmišljati o kvalitetnoj proizvodnji. A sve s obzirom da je upravo motocross kaciga ono što može odlučiti o tome hoće li pad tijekom utrke rezultirati samo ozljedom ili smrtnim ishodom. 

Najveći proizvođači moto opreme

S obzirom na rizik od ozljeda koji motocross nosi, pri kupnji kacige za motocross važno je osloniti se na pouzdanog proizvođača. Neki od najvećih proizvođača su:

  • Nexx
  • MT (Manufacturas Tomas)
  • SMK
  • Airoh

Njihovi proizvodi danas su dostupni u većini specijaliziranih trgovina s moto opremom, od onih fizičkih pa do web trgovina. Cijene im se također razlikuju pa se svakako isplati provjeriti što koja trgovina nudi jer se nerijetko neki proizvodi mogu pronaći i na dodatnim popustima.

Personalizirane motocross kacige 

Osim kupovine već dizajniranih kaciga, natjecatelji imaju mogućnost dizajniranja vlastite motocross kacige na mnogim internetskim stranicama. Naravno, važno je ne staviti dizajn ispred kvalitete i naručivati svoju personaliziranu motorcross kacigu samo od provjerenih proizvođača. S obzirom da se takve reklamiraju kao ručno rađene, sukladno tome i cijena im je viša. 

kupnja vlastite motocross kacige
Natjecatelji imaju mogućnost dizajniranja vlastite motocross kacige na mnogim internetskim stranicama.

Ovisno o tome s koje se stranice naručuje, koji dizajn kupac ima u planu te koliko brzu izradu i dostavu želi, cijena personaliziranih motocross kaciga kreće se između 500 i 1000 eura, što natjecateljima koji žele imati prepoznatljiv brand i tijekom utrke pokazati svoj identitet ne predstavlja problem. Ipak, početniku u tom sportu one bi mogle biti prevelik trošak jer ne mogu biti sigurni da će im se isplatiti.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top