Neka web stranice budu dostupne uvijek i svima

Posjedovanje web stranica nekad je bilo opcionalno za razne tvrtke i mnoge tvrtke se nisu niti zamarale s njihovom izradom jer su smatrale da im nisu potrebne. Danas je njihovo posjedovanje postala gotovo nužnost i ako ih nemate, jako puno gubite. Čak i ako ste prisutni samo na domaćem tržištu, predstavljanje putem web stranica može vam puno pomoći u daljnjem poslovanju.

Stoga je svakako savjet da ako ih već nemate, da to što prije učinite. Za to će vam između ostalog trebati usluga hostinga internetskih stranica koja vam omogućuje da ih smjestite na nekom serveru.

Općenito o web hostingu

Kao što je navedeno u uvodu, web hosting predstavlja smještaj web stranica na nekom serveru. Nakon što se to napravi, one će biti dostupne korisnicima koji će ih pokušati otvoriti sa svog računala ili nekog pametnog uređaja s bilo kojeg mjesta u svijetu, u bilo koje doba dana. To je i glavni razlog zašto se web stranice postavljaju na neki server i zašto se ugovara usluga hostinga internetskih stranica, umjesto da ih sami postavite na svoje računalo. 

hrvatski hosting je mogućnost da web stranice smjestite na server u Hrvatskoj.
Sve je popularniji i hrvatski hosting, odnosno mogućnost da svoje web stranice smjestite na neki server koji se nalazi u Hrvatskoj.

U ovom drugom slučaju, vaše računalo bi stalno trebalo biti upaljeno i spojeno na internet što svakako nije zanimljiva opcija velikom broju korisnika.

Različite vrste smještaja web stranica

Hosting internetskih stranica se danas može ugovoriti putem raznih domaćih i stranih informatičkih tvrtki. Uglavnom se nudi više različitih vrsta, među kojima su najpopularniji:

  • Dijeljeni (najjeftiniji i uglavnom prikladan za osobne potrebe)
  • VPS (optimalna varijanta s brojnim mogućnostima)
  • Cloud (sve popularnije rješenje u posljednje vrijeme)
  • Zakup servera (za one koji traže najveći stupanj prilagodbe)

Osim gore navedenih vrsta, tvrtke vam nude i različite prilagođene pakete, nakon što se odlučite za neku od tih vrsta. U njima se nalazi više različitih uključenih usluga pa svatko može odabrati ono što mu najviše odgovara.

Smještaj web stranica na domaćem serveru

U posljednje vrijeme je sve popularniji i hrvatski hosting, odnosno mogućnost da svoje web stranice smjestite na neki server koji se nalazi u Hrvatskoj. To je najbolje rješenje ako ciljate na domaću publiku jer će im se na  taj način vaše web stranice najbrže otvarati, a to je u digitalnom svijetu korisnicima danas vrlo bitno.

YouTube video
Hrvatski hosting i koje su mu prednosti

Uz brzinu, hrvatski hosting po mogućnostima nimalo ne zaostaje za rješenjima stranih tvrtki te se zbog toga sve više korisnika odlučuje za ovo domaće rješenje.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top