Vrste i paketi hostinga

Ne znate li što je hosting, odgovor je vrlo jednostavan. On predstavlja uslugu smještaja web stranica na nekom poslužitelju. Hosting je gotovo neophodan kako biste vaše osobne internetske stranice ili internetske stranice vaše tvrtke mogli predstaviti drugima. Stranice su pritom smještene na nekom udaljenom poslužitelju koji je cijelo vrijeme priključen na Internet kako bi im korisnici mogli pristupiti u bilo je vrijeme. Naravno, mogući su kvarovi tog poslužitelja i nedostupnost stranica, ali u praksi se to događa vrlo rijetko i mnoge tvrtke obećavaju gotovo 100 postotnu dostupnost.

Vrste hostinga

Danas je moguće ugovoriti nekoliko različitih vrsta hostinga. Ovisno o tome koliku razinu znanja posjedujete i za što vam konkretno treba hosting, odabrat ćete idealnu vrstu za vaše potrebe. Onima koji žele na Internet samo postaviti svoje osobne stranice bit će dovoljna i najjeftinija vrsta hostinga, dijeljeni hosting. On je specifičan po tome što dobivate mjesto na poslužitelju te se njegovi resursi dijele s mnoštvom korisnika. Tako će možda upravo zbog drugih korisnika biti oteženo pristupanje vašim stranicama.

Oni koji žele najviše autonomije mogu zakupiti cijeli poslužitelj za svoje potrebe. No, u tom slučaju morate imati i dovoljno znanja za njegovo upravljanje. Oni koji žele nešto između, mogu se odlučiti za VPS hosting gdje dobivaju virtualno mjesto na poslužitelju koje mogu sami podešavati po svojim željama i potrebama.

Paketi hostinga

Osim što možete birati vrste web hostinga Hrvatska, svaka tvrtka nudi i posebne, prilagođene pakete hostinga. Ti paketi se razlikuju po uslugama koje se uključene u hosting te po uslugama koje se dodatno naplaćuju. Tako ćete kod nekih tvrtki za neke usluge morati nadoplatiti, dok će kod nekih drugih tvrtki iste te usluge biti uključene u osnovnu cijenu hostinga. Usluge koje se tako nude su dodatne adrese e-pošte, količina prostora, antivirusne usluge i dr.

YouTube video

Upravo zbog te razlike između različitih tvrtki koje nude hosting usluge, svakako se isplati istražiti njihovu ponudu. Ako niste zahtjevan korisnik, vjerojatno ćete lakše pronaći paket hostinga koji najviše odgovara vašim potrebama. Ako pak tražite jako puno usluga, vjerojatno ćete morati i doplatiti za neke posebne usluge. Baš zbog toga se isplati dobro istražiti ponudu i pronaći paket koji sadrži što više usluga koje su vam potrebne.

Dali ste znali? WordPress hosting je sve popularniji kod novih korisnika. Više u članku …

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top