Ponudite hosting svojim klijentima uz ugovaranje usluge resellerskog hostinga

web-hosting-hrvatska

Resellerski hosting je tip web hostinga pomoću kojeg korisnik koji ga je zakupio može ga dijeliti sa drugima. To u praksi znači da korisnik zakupi paket hostinga koji sadrži određeni prostor na serveru i Internet promet. A onda taj isti prostor i promet može dijeliti na više dijelova i dodijeliti ih drugima kao zasebni dio. Na taj način korisnik koji je ugovorio uslugu resellerskog hostinga ima potpunu kontrolu nad cijelim paketom hostinga. Korisnici kojima je pak dodijelio jedan dio hostinga imaju potpunu kontrolu samo nad tim dijelom i neovisni su o ostalim korisnicima.

Kome je namijenjen?

Usluge ovakvog tipa hostinga često koriste tvrtke ili pojedinci koji se bave izradom web stranica. Na taj način, osim što mogu svojim klijentima ponuditi usluge izrade web stranica, mogu im ponuditi i usluge hostinga. Mnogi klijenti se iz tog razloga radije odlučuju za tvrtke koje im to sve nude, nego za one tvrtke koje im nude samo izradu web stranica. Ovako dobivaju kompletno rješenje na jednom mjestu, brže i jednostavnije.

hosting

Prednosti u odnosu na druge tipove hostinga

Ovakav tip hostinga pogodan je za korisnike koji nemaju veliko tehničko znanje za samostalnu administraciju. S obzirom da zakupljuju dio hostinga od pojedinca ili tvrtke, onda su upravo oni odgovorni da pomognu korisniku. Vlasnici takvog tipa hostinga imaju obvezu pomoći svojim korisnicima hostinga sa eventualnim problemima oko instalacije programa, problemima vezanim uz nedostupnost web stranica i svim ostalim problemima koji se mogu javiti. Takav tip hostinga moguće je ostvariti na Windows i Linux platformama.

YouTube video

Tržište

Mnoge tvrtke specijalizirane za prodaju hosting usluga imaju u ponudi i resellerski hosting. Moguće ga je ugovoriti putem raznih tvrtki u inozemstvu, ali i postoje brojne tvrtke u Hrvatskoj koje nude tu uslugu. Sve se uglavnom može riješiti plaćanjem putem Interneta i u svega nekoliko klikova mišem. Kao i kod drugih tipova hostinga, prilikom ugovaranja potrebno se odlučiti za određeni paket. Paketi se osim po cijeni razlikuju i mnogim drugim opcijama. Osim u platformi na kojoj su smješteni (Windows ili Linux), razlike su u prostoru koji se dobiva, količini Internet prometa, broju korisničkih računa koji se mogu koristiti i dr.

YouTube video

Stoga je prije ugovaranja potrebno dobro razmisliti koji nam paket najviše odgovara kako bi nam cijenom bio najisplativiji. Razmislite i koja če vam domena najbolje služiti. Možda com ili net domena?

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top