Izrada internetske stranice nije jednostavna

U današnje vrijeme neophodno je biti prisutan na internetu. I dok su društvene mreže sve popularnije, sve više ljudi traži internet stranice raznih poslovanja ili trgovina, kako bi se informiralo o proizvodima ili uslugama koje nude. Društvene mreže služe za prvi kontakt te slanje korisnika ka web stranici gdje se može pronaći više informacija i detalja. 

Izrada web stranice
Izrada web stranice zahtjeva pripremu.

Izrada internetske stranice predstavlja zahtjevan proces, a kroz današnji tekst ćemo vas upoznati s nekoliko koraka oko izrade te savjetovati je li vam potreban angažman profesionalne tvrtke za izradu.

Domena i web hosting

Izrada web stranice zahtjeva pripremu. Prve dvije stvari koje morate zakupiti prije izrade web stranice su internet domena i web hosting. Oni su zaslužni za to da je vaša web stranica online i bez obzira na to da li ćete angažirati profesionalce da izrade web stranicu ili ćete u proces izrade krenuti sami, neophodno je da zakupite domenu. Domena je adresa web stranice i naziv stranice, te preko nje korisnici pristupaju serveru na kojem se ona nalazi. 

Odabir domene

Prilikom odabira domene imajte na umu nekoliko bitnih stvari:

  • Jednom odabranu domenu nije poželjno mijenjati, jer će se zbuniti posjetitelji i stranica gubi autoritet
  • Domena treba biti što kraća, kako bi je korisnici lako zapamtili
  • Postoje razne ekstenzije domena, uvijek birajte najpoznatije (.com, .net, .hr…)

Nakon registracije domene i zakupa web hostinga, sljedeći korak je izrada internetske stranice.

Samostalna izrada web stranice

Odmah ćemo vas upozoriti da ako nemate iskustva i znanja u izradi, nemojte gubiti vrijeme i učiti, već angažirajte profesionalce i svoje vrijeme usmjerite na posao. Iako danas postoje razni CMS sustavi koji olakšavaju izradu, potrebno je imati neko tehničko znanje, a za izradu ozbiljne i profesionalne stranice ćete se morati znatno namučiti. 

YouTube video

Angažiranje agencije za izradu stranice

Web stranica je prezentacija vašeg poslovanja online i poželjno je da bude kvalitetna. Ako vaši posjetitelji vide staru web stranicu, koja se ne učitava ispravno na mobitelima ili ima dizajn iz 2000.-ih, vrlo je vjerojatno da poslovanje neće smatrati kvalitetnim. Stoga, izrada internetske stranice je posao za profesionalce. 

Agencije za izradu web stranice imaju puno iskustva i velik broj projekata iza sebe te će vam ponuditi dostojnu, modernu prezentaciju. Osim toga, pobrinuti će se za sigurnost web stranice i njenih posjetitelja, te optimizirati stranicu da se brzo učitava i bude dostupna na tražilicama. Sve su to prednosti koje će agencija učiniti za vas, a glavna prednost je što ćete imati najmoderniju stranicu i biti u korak s vremenom.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top