WordPress hosting je sve popularniji kod novih korisnika

WordPress hosting je vrsta hostinga koja je prilagođena za korištenje s WordPress web stranicama. To znači da se nudi specifična podrška za tu platformu i da su postavke servera optimizirane za rad s web stranicama baziranim na taj platformi. 

To je idealno rješenje za one koji žele izgraditi WordPress web stranicu ili imaju postojeću web stranicu koja se temelji na toj tehnologiji, jer osigurava brzu i stabilnu izvedbu, te lakšu instalaciju i održavanje. Može se ugovoriti putem brojnih tvrtki koji nude takve internetske usluge, a danas je takvih tvrtki mnogo, od onih domaćih pa sve do onih iz inozemstva, čije usluge također možete normalno koristiti.

Glavne prednosti WordPress hostinga

WordPress hosting ima mnogo prednosti u odnosu na druge vrste hostinga, odnosno smještaja web stranica. To uključuje brzu i stabilnu izvedbu, jer su postavke servera optimizirane za rad s web stranicama koje koriste tu tehnologiju. 

najbolji tipovi WordPress hostinga
Odabir najboljeg WordPress hostinga ovisi o vašim potrebama i proračunu.

Također, WordPress hosting nudi lakšu instalaciju i održavanje, jer su sve potrebne skripte i postavke već instalirane na serveru. Osim toga, ovakvo rješenje obično nudi i dodatnu podršku za WordPress, što može biti korisno za početnike ili one koji imaju manje tehničko znanje.

Što odabrati od brojnih usluga informatičkih tvrtki

Postoje različiti tipovi WordPress hostinga koji se nude, a neki od najpopularnijih su:

  • Shared 
  • VPS 
  • Dedicated 

Shared hosting je najjeftiniji tip te je zbog toga vrlo popularan. Ipak, ograničen je u kapacitetu i performansama. VPS hosting je nešto skuplji od njega, ali nudi više kontrole i performansi. 

Dedicated varijanta je najskuplji tip, ali nudi najviše kontrole i performansi, budući da u ovom slučaju zakupljujete jedan cijeli server isključivo za svoje potrebe.

Koji smještaj web stranica odabrati

Odabir najboljeg WordPress hostinga ovisi o vašim potrebama i proračunu. Ako želite jeftiniji i jednostavniji, shared hosting je dobra opcija. Ako želite više kontrole i performansi, VPS ili dedicated hosting su svakako bolje opcije. 

YouTube video
Najbolji WordPress hosting za 2022

Također je važno procijeniti kapacitet potreban za vašu web stranicu, kao i potrebu za podrškom i sigurnošću. Također se savjetuje i pročitati recenzije i usporediti različite ponude WordPress hostinga prije odabira. Upravo zbog činjenice da ga danas nude brojne tvrtke te da je velika konkurencija među njima, nerijetko kod jedne tvrtke možete naći identičnu ponudu, ali po puno boljoj cijeni. Zato nemojte se odlučiti za prvi WordPress paket hostinga koji ugledate, već malo istražite prije odluke.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top