Suha hrana za pse kao temelj prehrane

Svi želimo najbolje za svog psa, ali nekada nije baš jasno što je to najbolje. Primjerice, kod izbora hrane moramo donijeti odluku o tome hoćemo li psa hraniti suhom ili s mokrom hranom za pse. Ni taj izbor nije uvijek jednostavan.

Moramo u isto vrijeme voditi računa o tome da nešto bude praktično i isplativo za nas, ali i dobro za psa. Osim biranja između mokre i suhe hrane, postoji još mnogo izbora koje moramo napraviti, a nijedan nije jednostavan. 

Prednosti suhe hrane za pse

Suha hrana za pse jednostavna je za upotrebu i isplativa. Može se kupiti u velikim količinama i jednostavno razdijeliti na porcije kako bi vaš pas jeo u bilo koje doba dana, čak i kada vi niste tu. Osim toga, suha hrana za pse jednostavna je za čuvanje i možete ju ostaviti na otvorenom satima, ona neće promijeniti. 

hrana u obliku peleta za pse

Hladno prešana hrana u obliku peleta za pse obrađuje se na nižoj temperaturi nego ostale vrste. Zato bi peleti za pse trebali zadržati više hranjivih tvari.

Ona predstavlja koncentriranu energiju koja će biti idealna i za jako aktivne pse, a vlasnicima olakšava čišćenje nakon nužde njihovog psa jer čini stolicu čvršćom i manjom. 

Na što pripaziti prilikom kupnje pseće hrane

Ukoliko se odlučite hraniti vašeg psa suhom hranom za pse, morate izabrati koja vrsta je idealna za njega. Primjerice, hladno prešana hrana za pse u obliku peleta za pse obrađuje se na nižoj temperaturi nego ostale vrste. Zato bi peleti za pse trebali zadržati više hranjivih tvari

Osim toga, oni ne bubre u želucu već se polako raspadaju, što smanjuje mogućnost probavnih smetnji. Ukoliko se odlučite za hladno prešanu hranu, ona se može miješati sa sirovom prehranom, ali njeno uvođenje treba ići postupno.

Za posebno osjetljive pse

Prilikom izbora hrane kojom ćete hraniti vašeg psa, treba paziti na njegove preferencije, ali i na njegove potrebe. Primjerice, ukoliko pas pati od alergija, za njega će najbolji izbor biti monoproteinska hrana za pse, koja je jedina vrsta koja ima samo jedan izvor bjelančevina. 

YouTube video
Suha hrana za pse smanjuje mogućnost probavnih smetnji.

Ona je idealna za pse koji pate od alergija, ali također i za pse koji su jednostavno izbirljivi. Također, monoproteinska hrana za pse je lako probavljiva i lakša pa možete biti sigurni da vaš pas od nje neće imati probavnih tegoba. Ako ipak niste sigurni koja pseća hrana bi bila najbolja za vašeg kućnog ljubimca, najbolje je posjetiti veterinara i od njega zatražiti savjet vezan uz prehranu.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top