Odlično rješenje za hosting internetskih stranica

Internetski prostor danas je prepun raznih web stranica. Neke su vlastite web stranice neke tvrtke, neke su osobne prirode, odnosno, ima ih svih vrsta. A svima njima je zajedničko da su smještene na nekom serveru, bilo da je to onaj čiji se prostor i resursi dijele na više korisnika ili je riječ o zakupljenom serveru na kojem se nalaze samo jedne web stranice. Takva usluga naziva se web hosting.

Postoje brojne vrste web hostinga koje možete odabrati prilikom ugovaranja, od onih jeftinijih do vrlo skupih, kao što je ranije navedeni zakup cijelog servera. A jedna od optimalnih i mnogima prihvatljivih opcija je VPS hosting.

Optimalno rješenje za smještaj web stranica

A zbog čega je VPS hosting optimalno rješenje mnogim vlasnicima web stranica? Ovo su neki od glavnih razloga:

  • Web stranice su smještene na određenom serveru koji koriste i drugi korisnici, ali njihove akcije na utječu na vas
  • Imate mogućnost prilagodbe svog dijela servera
  • Cijena je između onih najskupljih i najjeftinijih varijanti hostinga internetskih stranica

Sve ovo razlog je zašto se mnogi korisnici odlučuju upravo za VPS hosting.

Razlika u odnosu na dijeljeni hostinga

Dijeljeni hosting web stranica je na prvi pogled sličan VPS hostingu. U oba slučaju ćete dobiti jedan dio na nekom serveru za vlastito korištenje. No, svaka sličnost ovdje prestaje. Kod dijeljenog, svi ostali korisnici imaju utjecaj na vaše korištenje svog dijela. Odnosno, ako je server usporen zbog njihovog korištenja, vi ćete to također osjetiti. Također, kod dijeljenog nemate mogućnost nikakve posebne prilagodbe.

S druge strane, VPS hosting vam zapravo daje virtualni dio nekog servera na korištenje. To u praksi znači da ostali korisnici nemaju nikakvog utjecaja na vas. Isto tako, imate mogućnost personalizacije i prilagodbe tog svog dijela servera, u vidu instaliranja određenih aplikacija i slično.

Ugovorite VPS hosting već danas

VPS hosting se može vrlo jednostavno ugovoriti putem različitih informatičkih tvrtki koje nude te usluge, bilo da je riječ o domaćim ili inozemnim. Potrebno je napomenuti da ćete taj postupak moći u potpunosti obaviti putem interneta. Sve se odvija putem nekoliko klikova mišem, prateći jasne upute. 

YouTube video

Nakon što unesete sve potrebne informacije, od osobnih podataka, podataka za naplatu i svih podataka vezanih uz željeni VPS hosting, dobit ćete pristupne podatke kojima ćete doći do svog virtualnog dijela servera.

Izradite web trgovinu i unaprijedite poslovanje. Hrvati vole kupovati online i to čine brzo, tj. 47% kupaca za kupnju online treba samo jedan dan. Čitajte više …

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top