Drvene igračke

Djeca već u najranijoj dobi kreću stvarati temelje za razvoj u odrasloj dobi, a igračke utječu na njihovo razvijanje. Igračke bi dijete trebale potaknuti na razvoj kreativnosti, te motoričkih sposobnosti, a ne im samo služiti za igru. Budući da su danas djeca sve više okružena modernom tehnologijom poput računala i mobitela, ni igračke više nisu iste već se sve temelje na rad putem baterije. Naravno da djeca vole takve igračke, ali takve igračke im ne utječu baš najbolje na razvoj kreativnosti…

bigjigs-1


Kod izbora igračaka za vase dijete vrlo je bitno voditi brigu o tome da igračka sama po sebi ne bude samo igračka, već da pomaže djetetu u razvijanju i izvuče ono najbolje iz njega. Upravo zbog toga drvene igračke su jedan od najboljih izbora za djecu. Danas na tržištu ima veliki broj drvenih igračaka a glavni razlozi zbog kojih biste se trebali odlučliti na njihovu kupnju su sljedeći:

Drvene igračke potiču djecu na razmišljanje i maštanje

Bez baterija i drugih komponenti koje drvene igračke nemaju, djeca su prisiljena na razmišljanje i moraju sama udahnuti život u igračku. Drvene igračke ne govore, ne kreću se, niti izvode ikakve druge automatizirane stvari, djeca sama moraju upravljati drvenim igračkama i raditi sa njima što god zamisle. Upravo zbog toga što djeca sama odlučuju što će raditi s drvenim igračkama, one djecu mogu zaigrati i zabaviti dugo vremena.
bigjigs-5

Drvene igračke sigurnije su od ostalih za zdravlje djece

Istraživanja su pokazala da neke plastične obojane igračke mogu negativno utjecati na kvalitetu djece, te su povezivane s rakom, oštećenjima jetre i raznih drugih bolesti. Drvene igračke su prirodne, te nemaju negativnih učinaka na zdravlje djece ukoliko se pravilno koriste.

YouTube video

Drvene igračke traju dok se ne izgube

Naravno, ukoliko se pravilno rukuje s njima, drvene igračke trajati će gotovo zauvijek. Njihova najveća prednost je njihova izdržljivost i upravo zbog toga prenose se s naraštaja na naraštaj. Za razliku od plastičnih autića ili robota koji se mogu uništiti vrlo lako i ozljediti dijete, drvene igračke neće se uništiti.

bigjigs-7

Drvene igračke su jeftinije

Kada sagledamo sve njihove prednosti in a kraju to da su jeftinije, zasigurno bi upravo one trebale biti vaš prvi izbor za kupnju poklona djeci. Nemate problema oko popravljanja ili stalnog mjenjanja baterija, te se mogu prenositi s koljena na koljeno i zasigurno nikada neće izaći iz mode jer pozitivno utječu na mozak djeteta.

Slike su od proizvođača BigJigs, koji je jedan najboljih na svijetu. Za odličan razvoj mašte i kreativnosti probajte i Hubelino igračke. A ovdje možete prečitati kako su kvalitetne igračke od drveta i zašto.

 

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top