Sigurna vožnja uz kacige za djecu

Sigurna vožnja biciklom uvijek bi trebala biti prioritet, a tim više kada se radi o mališanima. Stoga bi sigurnosna oprema trebala biti nezaobilazan dio svakog izleta na biciklu, rolama, romobilu ili kakvom drugom prijevoznom sredstvu.

Kacige za djecu za bicikl pogotovo su važne ako se radi o sudjelovanju u javnom gradskom prometu, gdje upravo kaciga može činiti razliku između lakših i težih ozljeda prilikom nesreće. Upravo radi toga, važno je odabrati kvalitetnu dječju kacigu odgovarajuće veličine, koja će vaše dijete dobro zaštititi u slučaju nesreće.

Odgovarajuća veličina dječje kacige

Više od svih drugih faktora, veličina će ponajviše utjecati na sigurnost glave na kojoj se nalazi. Stoga, kada idete u kupnju kacige za djecu sa sobom svakako povedite i dijete kojemu je kupujete. Pri kupnji pripazite da ona dobro sjeda na djetetovu glavu te da dobro nasjeda na djetetovu sljepoočnicu, potiljak i čelo. 

Remenčići za pridržavanje često su podesivi te bi trebali biti namješteni tako da čvrsto drže kacigu na glavi, ali se ne usijecaju u kožu – između remena i brade mora stati samo jedan prst. Najbolje je odabrati dječju kacigu koja remenčićima oko ušiju čini trokut, bez da dodiruje uši. Time ćete osigurati da kaciga dobro sjeda na glavu te ne stišće djetetove uši. Svakako se preporuča biciklističku kacigu za dijete kupiti u specijaliziranim trgovinama, u kojima dodatnu pomoć možete dobiti i od samog prodavača.

Pročitajte sljedeći članak: Poznati njemački brend igračaka

Stručnjaci kao prednost ovog Hubelino seta ističu to što on potiče razvoj djeteta kroz poticanje njegovog motoričkog razvoja, razvoja pažnje i koncentracije.

Kvaliteta kacige za djecu

Kod kupnje biciklističke kacige za djecu važno je provjeriti koje oznake ima, kako biste znali je li testirana i je li dokazano da će ona u slučaju nezgode uistinu zaštititi vaše dijete. Uz to, preporučuje se provjera datuma proizvodnje. One s vremenom mogu izgubiti svoju čvrstoću, pa se generalno treba voditi pravilom što novije to bolje. 

Dobro je odabrati onu koja ima: 

  •  reflektirajuće dijelove – kako bi bila jasna uočljiva tijekom dana i noći, 
  • dovoljno ventilacijskih otvora – oni propuštaju zrak i time smanjuju neugodu tijekom nošenja po toplom vremenu. 
YouTube video

Općenito govoreći, dječje biciklističke kacige s prorezima za ventilaciju najbolji su odabir, jer dobro štite a nisu teške, pa će biti manje protesta kada ih djeca moraju nositi. Na kraju, provjerite i dodatnu opremu koju možete nabaviti za dodatnu sigurnost, poput kabanica i krzna za uši, čime ćete olakšati vožnju i po lošijim vremenskim uvjetima.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top