Kako kupiti Bitcoin u Hrvatskoj?

Cijenom od svega 300tinjak dolara 2015. godine Bitcoin je bio u potpunoj sjeni, dok je danas glavno pitanje u Hrvatskoj kako kupiti Bitcoin. U 2017. je ušao s rastom i cijenom od 1000$, dok je cijena u 12. mjesecu gotovo prešla 20,000$. Sve što trebate znati o tome kako kupiti Bitcoin pročitajte u nastavku članka.

Što je Bitcoin?

Prema definiciji Bitcoin je decentralizirana i anonimna kriptovaluta, a korištenje te valute odvija se na peer-to-peer principu mreže bez središnje institucije. Osmišljen je u znanstvenom radu nepoznatog autora potpisanog s imenom Satoshi Nakamoto, koji ga je i razvio, te u rad pustio u siječnju 2009. godine. Zanimljivo je da se ni dan danas ne zna tko je Satoshi Nakamoto, a upravo to je temelj za razne mitove o tome tko je stvorio Bitcoin. U početku se je najviše koristio na dark webu za ilegalne transakcije zbog svoje anonimnosti, no danas je Bitcoin sve prihvatljivije sredstvo plaćanja u raznim internet prodavaonicama. No je li on isplativa investicija, te kako kupiti Bitcoin pročitajte dalje.

Isplati li se investirati u Bitcoin?

Na ovo pitanje nitko sa sigurnošću ne može dati odgovor, jer tržište kriptovaluta varira zbog raznih faktora. Nedavno smo se uvjerili u to da je ovo tržište veoma novo, te da na njega znatno utječu vijesti raznih portala i poznatih ličnosti. Ono što znam je da sve ide prema gore i da je ovo tržište iz dana u dan sve popularnije, te prema svemu sudeći ove godine Bitcoin bi trebao doseći novi rekord cijene. Ukoliko ste zainteresirani za kupnju, saznajte kako kupiti bitcoin u svega 5 minuta.

YouTube video

Mnogi veliki igrači upravo korekcije, odnosno smanjenje vrijednosti pojedinih coinova nakon naglog rasta, iskorištavaju za kupnju još više tih coinova. U nastavku teksta donosimo vam više o tome kako kupiti Bitcoin.

Kako kupiti Bitcoin?

Odlučili ste se investirati u Bitcoin, no prije investicije zapamtite – ne investirajte više od onoga što ste spremni izgubiti. Tržište kriptovalutama veoma oscilira i isto tako kao što ste dobili, možete vrlo brzo i izgubiti neki postotak uloženog novca. Bitno je da ne prodajete kada vrijednost pada, jer do sada na primjerima smo se uvjerili da dugoročno držanje coinova rezultira nevjerojatnim profitima.

Sama kupovina veoma je jednostavna, a može se izvršiti u danas sve više i više internet mjenjačnica poput Coinbase, eToro i sl. Nakon registracije na mjenjačnici je potrebno potvrditi identitet, te nakon toga odabrati iznos Bitcoina koji želite kupiti. Novce prebacujete karticom, te iste sekunde dobivate protuvrijednost Bitcoina na svoj račun.

Želite saznati kakav je porez u Hrvatskoj? Onda si pročitajte članak o toj temi tako da slijedite linku.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top