Plastične tegle za cvijeće najčešće se koriste u domovima

Tegle za cvijeće plastične danas su najčešći oblik tegli za cvijeće. Ako pogledate balkone po zgradama ili prozorske daske obiteljskih kuća, upravo su one najčešći odabir. Razloga za to ima mnogo. Jedan od tih razloga je taj da ih je lako prenositi. Čak i s visokom biljkom i velikom količinom zemlje u njoj, svejedno ju je lako podići i premjestiti na neko drugo mjesto. Keramika je dugo vremena bila najpopularniji materijal izrade tegli za cvijeće, ali s obzirom da je plastici naglo porasla popularnost u svemu, to je slučaj i s teglama za cvijeće.

Prednosti tegle za cvijeće plastične

Mala težina tegle za cvijeće plastične zasigurno je jedna od glavnih prednosti. Iako postoje i razlike u kvaliteti same plastike od kojih su izrađene pa sukladno tome i cijene variraju, ipak je odlika svih da su iznimno prenosive i lako se premještaju s jednog mjesta na drugo. Također, možete ih lako privremeno iznijeti van kako bi bile neko vrijeme na direktnoj sunčevoj svjetlosti, ali onda ih obavezno unesite unutra. Možete ih ostaviti izložene vanjskim utjecajima kada nije jako vruće ili jako hladno. To odlično utječe na rast cvijeća, puno bolje nego kada cvijeće raste samo u zatvorenom.

Čitajte i sljedeći članak: Vanjske žardinjere za uređenje okućnice

U prošlosti su se žardinjere radile pretežito od metala i keramike te su se čak koristile za posluživanje hrane. No, naša današnja tema su vanjske žardinjere koje mogu ukrasiti vanjski prostor i poluzatvoren prostor. 

A kada temperature postanu jako visoke ili jako niske, tegle za cvijeće plastične se vrlo jednostavno mogu unijeti u zatvoreni prostor. Plastika omogućava i veliki asortiman različitih boja i ukrasa, što je uvijek prednost prilikom odabira savršene tegle za cvijeće.

YouTube video

Plastika u usporedbi sa ostalim materijalima

Nema sumnje da neki materijali daju puno više elegancije i egzotike vašem interijeru od plastike. Tako na primjer tegla za cvijeće od mramora, porculana ili keramike daje prostoru poseban šarm i ne djeluje jeftino, što je često slučaj s plastikom. Ali, proizvođači plastičnih tegli za cvijeće uspjeli su dobrom imitacijom prikriti taj nedostatak tako da kupovinom neke tegle za cvijeće plastične možete dobiti neku koja djeluje kao da je izrađena od puno skupljeg materijala. Svojstva plastike će naravno ostati ista, ali vizualni efekt će biti zadivljujuće dobar i upravo plastična tegla za cvijeće savršeno će se uklopiti u vaš dom.

Ako se pitate tko je zapravo arheolog i šta radi a isto i šta je arheologija, onda je vrijeme da prečitate sljedeči članak.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top