Boca za vodu neka bude uvijek uz vas

U današnje moderno vrijeme, zbog vrlo brzog ritma svakodnevnog života, vrlo često zaboravimo na osnovne potrebe svoga tijela. Hrana je zasigurno jedna od tih potreba, ali pri tome se misli na zdravu uravnoteženu prehranu, a ne na brzu hranu ili hranu bogatu šećerima i masnoćama. Ali još bitnije od hrane je unos tekućine, prvenstveno vode. No, unositi vodu u svoje tijelo zahtijevniji je zadatak nego što bi čovjek mislio. Boca za vodu koja vam je često pri ruci mogla bi vam to olakšati.

Razlozi zbog kojih je potrebno piti mnogo vode

Opće je poznato da je naše tijelo uglavnom sastavljeno od vode. Zapravo, čak 80 % našeg tijela sastavljeno je od vode, koju redovito, zbog kemijskih procesa u tijelu, napora i stresa, treba nadomjestiti. Stručnjaci nas upozoravaju da u trenutku kada osjetimo da smo žedni, da smo već u stanju lagane dehidracije te da vodu treba tijekom cijelog dana lagano nadomjestiti. Mnogi pojedinci to ne čine već se napiju nakon obroka i ovisno o količini soli koju su konzumirali u obroku, piju tu i tamo kada osjete žeđ. Problem je u nepraktičnosti jer otići po vodu svako malo zahtijeva da se prekine trenutna aktivnost. Boca za vodu jednostavno je i nezahtjevno rješenje koje će omogućiti da vam je voda uvijek pri ruci.

Materijali boca za vodu

YouTube video

Vrlo je uobičajeno u današnje vrijeme kupovati vodu u bocama. Ima ih u svakom dućanu, kioscima, ma baš posvuda. Kupovati takvu vodu u boci praktična je i pozitivna navika koja nam omogućava da materijal same boce, nakon korištenja, bacimo u odgovarajući spremnik za recikliranje plastike. Problem može nastati kada ju ne bacimo, nego ju nastavimo koristiti kod kuće. Razlog tome jest taj što je plastika kao materijal nezdrav jer nakon nekog vremena korištenja počinje ispuštati štetne tvari u vodu te ih, konzumirajući takvu vodu, unosimo u organizam. Ako se dugo koristi plastična boca za bodu, to je posebno opasno jer velike količine ispuštenih kemijskih spojeva zasigurno nisu zdravi. Stoga bi se plastična boca za vodu trebala koristiti jednokratno ili vrlo kratko vrijeme. Najbolje bi ju bilo zamijenite s bocom za vodu izrađenom od nekog drugog materijala. Dobra alternativa je staklena boca za voda ili ona izrađena od plemenitog čelika.

Bocu za vodu možete koristiti i kao poklon za promociju.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top