Spriječite ili popravite 3 najčešća oštećenja kože vrata

Vrat je dio tijela kojem se posvećuje najmanje pažnje. Zapravo, jedini dio dana kada se misli o vratu je kada se izjednačava puder na licu s linijom vrata i onog trenutka kada kapnemo nekoliko kapi parfema. Sve drugo vrijeme koje se provede njegujući tijelo namijenjeno je za druge dijelove. Vrat je uvijek zapostavljen. Evo, razmislite sada kada ste vratu poklonili posebnu pozornost? Ili, njegujete li ga svaki dan kao što to radite s kožom lica? Čim se pokušavate sjetiti kada ste zadnji put nanijeli neku kremu na ovaj dio, pomirite se s tim da spadate u ogroman procent ljudi koji vratu ne pridaju dovoljnu pažnju. Međutim, kada se bore počnu pojavljivati na toj tankoj i iznimno osjetljivoj koži ili kada se zapitate otkud vam podbradak, vrat postaje centar vaših interesiranja.

Kako se riješiti podbratka i izbrisati nekoliko godina s lica?

Nažalost, s vremenom dolazi do opuštanja kože jer dolazi do usporavanja produkcije kolagena i elastina. Već oslabljenu elastičnost kože dodatno oslabe sunčeve zrake. Ako na vrijeme ne krenete s dodatnom, pojačanom njegom kože, dovest ćete se u situaciju da imate obješenu kožu koja vas čini starijim nego to uistinu jeste. Želite li gledati svoje vršnjake kako blistaju u npr. ranim 30-im godinama dok se vi zbog svog izgleda svrstavate u osobe u četvrtoj deceniji? Još na sve to imate i taj visuljak ispod brade! Kako se riješiti podbratka?

Zapamtite da nijedna krema ne može u potpunosti ukloniti duplu bradu, ali ako budete kombinirali kreme i redovitu vježbu, imat ćete rezultate. Zato na vrijeme počnite misliti o tom dijelu jer se pojava podbratka može spriječiti. Posjetite dermatologa. On će reći koja sredstva su najbolja za njegu kože prema vašem tipu, pa nećete gubiti vrijeme srljajući i isprobavajući desetine neučinkovitih krema.

Kako pravilno njegovati vrat

Kako se riješiti podbratka, kako ukloniti bore s vrata, kako se nositi s hiperpigmentacijom… Toliko pitanja, a samo ih se sjetimo postaviti kad ugledamo u ogledalu ili na slikama neki od problema! Za podbradak smo rekli da je učinkovit tretman pravilna njega i vježbanje. I jačanje vratnih mišića. Osnovno sredstvo borbe s podbratkom su retinoidi.

Oni djeluju poput steznika jer stvaraju novu količinu kolagena i zatežu kožu. Također, drže mišiće i masno tkivo. Pored retinoida, zbog osjetljivosti kože vrata, sredstva za njegu treba da sadrže hidrirajuće sastojke. Ovaj tretman se za razliku od vježbi ne treba ponavljati svaki već svaki drugi ili treći dan. U danima kada ne stavljate ovaj tretman, kožu vrata njeguje preparatima za povećanje volumena koji će pomoći kod dodatnog zatezanja kože.

Također, nemojte propustiti sljedeći članak Plastična kirurgija kao moderna grana medicine.

Bore na vratu

S borama na vratu nije lako jer se brzo produbljuju. Aktivno se hidrirajte i spolja i iznutra, te stimulirajte proizvodnju kolagena. Zato je dobro da je kod vas uvijek boca za vodu. Pronađite kremu na bazi peptida s odgovarajućom koncentracijom (poželjan omjer je 3-4 %). Samo u tom omjeru peptidi mogu učinkovito reducirati gustinu bora, ali i njihovu dubinu. Važno je da znate da serumi sadrže veću koncentraciju anti-age sastojaka od bilo koje kreme ili losiona. Za prikrivanje bora na vratu ne koristite korektor kao što to radite s borama na licu. Bore na vratu možete prikriti dnevnom kremom koja sadrži silikone poput dimetikona („dimethicone“), ciklometikon („cyclomethicone“) ili bilo koji sastojak koji se završava na „cone“.  Ovi sastojci mogu donekle popuniti i „zatvoriti“ kožu pa joj daju zategnutiji i baršunast izgled. Preko te kreme nanesite puder s finim česticama koje reflektiraju svjetlost.

Hiperpigmentacija kože vrata

Svi koji se izlažu suncu bez adekvatne zaštite podložni su riziku od nastanka hiperpigmentacije. Sunčeve zrake i oštećenja do kojih dovode, aktivno potiču hiperprodukciju melanina. Melanin se nagomilava u grudice tamnog pigmenta. Tako dolazi do pojave tamnih i nepravilnih mrlja na koži koje su najviše vidljive na vratu. Ako već niste mislili na njegu i sprečavanje pojave hiperpigmentacije kože vrata, za rješenje problema potražite hidrokinon. To je sredstvo koje blokira učinak enzima tirozinaze koji je ključni element u produkciji melanina. Pazite da je koncentracija hidrokinona manja nego za njegu lica jer je koža vrata mnogo osjetljivija od kože lica.

Progresivne naočale. Jednojakosne naočale za čitanje najjednostavniji su način ispravljanja starosne dalekovidnosti ili prezbiopije. Čitajte više …

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top