Plastična kirurgija kao moderna grana medicine

Jedna od danas najpopularnijih grana medicine i kirurgije je svakako plastična kirurgija. Naime, to je grana kirurgije koja se bavi rekonstruktivnim i estetskim zahvatima svih dijelova tijela. Svoju popularnost među korisnicima može zahvaliti sve prisutnijim trendovima vječne i idealne ljepote koji su prisutni u svim dijelovima društva i koji utječu na sve njegove članove. 

Plastična kirurgija posebno je popularna kod ženske populacije, no u posljednje vrijeme ni muškarci ne zaostaju za njima te se nerijetko odlučuju na razne zahvate. A sve kako bi poboljšali i unaprijedili svoj izgled ili pak što duže zadržali sadašnji, mladolik izgled.

Postavite realna očekivanja od operacije

Kada je riječ o bilo kakvim korekcijama, vrlo je važno prije samog zahvata postaviti realna očekivanja o tome kakav može biti krajnji rezultat zahvata. Naime, velik je broj onih koji smatraju da je plastična kirurgija magična te precjenjuju njezine mogućnosti zbog čega nerijetko ostaju razočarani. 

Plastična kirurgija nosa
Također možete napraviti korekciju nosa plastičnom kirurgijom

Kako bi plastična kirurgija postigla najbolje rezultate važno je stoga imati realna očekivanja koja se posebno dobro mogu postaviti u komunikaciji s dobro odabranim liječnikom, primjerice nekim iz Fabjan tima. Stručnjaci navode da rezultati zahvata ovise o nizu elemenata, a neki od njih su:

  • Stručnost kirurga
  • Dob pacijenta
  • Zdravlje pacijenta
  • Tip kože pacijenta
  • Sposobnosti cijeljenja tijela pacijenta

Najpopularnija grana plastične kirurgije

Iako je cjelokupna plastična kirurgija vrlo popularna grana medicine, posebno popularna je plastična kirurgija lica. Tome je tako zbog toga što je lice jedan od dijelova tijela na kojem se najprije i najviše vide znakovi starenja zbog čega ne čudi da sve veći broj ljudi želi te znakove prevenirati ili ukloniti. 

Osim samih korektivnih zahvata na licu poput stavljanja filera, plastični kirurzi lica, kao i oni iz klinike Fabjan, izvode i iduće zahvate:

  • Korekciju nosa
  • Korekciju uške
  • Korekciju kostiju lica
  • Korekciju kapaka
  • Korekciju kože lica (facelifting)

Valja preuzeti rizike za ljepotu

Kao i kod izvođenja bilo kojeg drugog zahvata na tijelu, tako i prilikom izvođenja različitih zahvata iz sfere plastične kirurgije uvijek postoje rizici. Stručnjaci napominju da je rizik kod većine zahvata koju izvode plastični kirurzi minimalan.

YouTube video
7 važnih savjeta za pripremu za zahvat estetske kirurgije

Kada je riječ o rizicima oni se najčešće odnose na anesteziju, postoperativno krvarenje, ali i loše učinjene rezove i ostajanje ožiljaka. Kako bi se rizici smanjili, vrlo je važno prije odlučivanja o samoj operaciji ili zahvatu pronaći dobrog plastičnog kirurga s kojim treba obaviti razgovor i informirati se o svim mogućim rizicima.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top