Abeceda u Engleskom jeziku

Sve što vidimo oko sebe sastoji se iz nekih manjih dijelova. Manji, gradivni dijelovi su temelj svega, a sve što postoji oko nas ima upravo takav dio – manji od sebe, ali jako bitan za njegovo funkcioniranje. Ista stvar je i u svakom jeziku, naime svaki jezik ima svoje glasove i slova. U našem jeziku jednom slovu odgovara točno jedan glas pa učenje abecede i ne predstavlja preveliki problem, međutim kada je engleska abeceda u pitanju, stvari su malo drugačije…

Razlike i sličnosti između abeceda

Između naše abecede i engleskog alfabeta postoje neke ključne razlike. Kao što smo već rekli glavna razlika je u samom izgovoru. Jedno slovo iz engleskog jezika može sadržati i po nekoliko glasova, kao što je to slučaj kod slova w, x, k i tako dalje. Većina slova, kada je engleska abeceda u pitanju, sadrži dva glasa.

Sličnosti kojima možemo povezati naše i englesko pismo su razne. Za početak možemo reći da je raspored slova jedna sličnost, ali s nekim razlikama. Kako u našem pismu postoje slova, to jeste glasovi kojih nema u engleskom jeziku, ali i obrnuto ne možemo očekivati identičan raspored slova. Ipak, ako znate jednu abecedu lako ćete naučiti onu drugu.

Važnost učenja abecede

Da biste uspješno savladali ovaj jezik, engleska abeceda vam mora biti u malom prstu. Naravno nema fajde da učite na pamet svako slovo i glas, no o načinima na koje možete naučiti ista ćemo malo kasnije. Vratimo se mi sada na početak i na onu priču o gradivnim dijelovima svega. Iz toga lako zaključujemo da bez tih gradivnih dijelova ne bi bilo ničega oko nas, a kako je engleska abeceda gradivni dio ovog jezika, analogno tome ne bi bilo ni nje.

YouTube video

Načini učenja abecede

Internet je zaista pravo moderno čudo, pa tako na njemu možete naći razne stranice koje vam nude izgovore riječi i glasova. Najpopularnija stranica, to jeste servis za ovakvu uslugu je Google Translate. Osim ovog moćnog alata možete koristiti i Youtube na kojem možete naći brdo klipova o alfabetu i izgovoru slova na engleskom jeziku. Nadamo se da smo vam pomogli i da ćete uz ove savjete brže savladati englesku abecedu!

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top