Nema kvalitetnog ispisa bez kvalitetnog tonera

Ako posjedujete printer, onda znate da je uz posjedovanje papira za printanje neophodno i posjedovanje dobrog i kvalitetnog tonera za printer. Naime, on se stavlja u printer i omogućuje ispisivanje svih dokumenata i slika koje želite. 

Za dugotrajnost printera i kvalitetu ispisa vrlo je važno da toner bude kvalitetan te da se redovito mijenja i koristi kako ne bi došlo do neželjenih pojava kao što je sušenje i smetnje na glavi printera. Dugotrajnost i njegove performanse naravno ovise o njegovoj cijeni i kvaliteti.

Osnovni koraci u izboru tonera za printer

Ono što je važno znati prije nego se kupuju toneri za printer je to da najčešće dolaze u dvjema varijantama:

  • u crnoj boji
  • u bojama (sadrži kombinaciju plave, ljubičaste i zelene boje koje kombiniranjem daju sve ostale boje)
Ono što je važno znati prije nego se kupuju toneri za printer je to da najčešće dolaze u dvjema varijantama.

Ovisno o kvaliteti tonera, vaši dokumenti će biti ispisani kvalitetnije, živopisnije i raznobojnije jer se kvalitetni toneri za printer u boji sastoje od više boja koje se potom mogu još bolje kombinirati pa će ispis dokumenata i slika u boji biti bolji i raznobojniji. 

Stručnjaci savjetuju da ih uvijek kupujete u paru, iako neki printeri dopuštaju printanje kada jedna od komponenti nedostaje, no to ponekad može biti vrlo kompliciran proces, a rezultati ispisa razočaravajući.

Ekološka osviještenost pri odabiru materijala za printanje

S obzirom na to da se danas sve više govori o potrebi za očuvanjem okoliša i recikliranju, ne čudi činjenica da su se i proizvođači tonera za printer okrenuli ovoj praksi. Naime, napravljeni su od plastike te se vrlo lako mogu reciklirati. Reciklirati ih možete tako da ih odnesete u posebnu kantu za plastiku ili ih pak možete odnijeti u školu ili knjižnicu koja ih na poseban način reciklira. Energetska efikasnost printera Kyocera smanjuje potrošnju struje i emisiju CO2, što ih čini ekološki prihvatljivim izborom.

Druga opcija je da se informirate na stranicama proizvođača na kojima možete pronaći mjesta na kojima oni recikliraju stare i prazne kutijice tonera.

YouTube video

Uštedite pri kupnji tonera

Ako ste ikada kupovali toner, onda znate da su njihove cijene prilično visoke. Upravo su se zbog toga na tržištu pojavili zamjenski toneri za printere čija je cijena značajno niža od cijene originalnih. 

Ono što je nedostatak ove vrste je svakako kvaliteta njihova ispisa koja je nešto lošija pa se njihova kupnja ne preporuča onim korisnicima kojima je kvaliteta ispisa dokumenata vrlo važna, Međutim, prosječnim korisnicima koji koriste printere za printanje svakodnevnih dokumenata ovo je svakako odlična opcija za uštedu.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top